Premieră la Constanța: Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea

254
Premieră la Constanța: Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea - mesteri-1526642743.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Populară organizează în perioada 19-21 mai, Târgul Meșterilor Populari din Dobrogea, prima manifestare de acest gen aparținând etniilor din această zonă etnografică.


Potrivit directorului instituției, Maria Magiru, evenimentul va avea loc pe platoul din fața instituției, unde vor participa meșteri români, ruși lipoveni, bulgari, greci, turci, tătari și armeni.


Bulgarii vor fi reprezentați de Paraschiva Constantin din satul Vișina (Tulcea), care va expune țesături, iar grecii, de către Sinica Ciobanu din Izvoarele (Tulcea), care vine la târg cu împletituri. 


Din comuna tulceană Luncavița și-au anunțat prezența, cu meșteșuguri specifice românilor, Gabriela Ioniță (împletituri din papură), Nela Călinescu (ceramică), Florica Arion (broderie manuală), Nicolae Onceanu (rogojini). De asemenea, Gheorghe Toader va prezenta obiecte din lemn.


La rândul lor, rușii lipoveni din satul tulcean Jurilovca sunt reprezentați de Valentina Koker (piese de costum), iar meșteșugurile tătărești vor fi reprezentate de tulcenii Reian Adilsah (broderii) și Geambai Nedin (tărtăcuțe pictate). 


În același timp, turcii sunt reprezentați de Epsen Memet din Constanța (broderii și podoabe din mărgele). În ceea ce-i privește pe armeni, imaginea lor este ilustrată, tocmai de la Bacău, de Vasile Agop, care va veni la Constanța cu costume armenești. Totodată constănțenii vor avea ocazia să admire și costume populare originale, specifice românilor și etniilor conlocuitoare dintre Dunăre și Mare, prezentate în expoziția cu caracter temporar "Multiculturalitate dobrogeană", dedicată tot Zilei Constanței și care se va deschide pe 18 mai, de Ziua Internațională a Muzeelor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4812 secunde