Premieră cinematografică la Constanţa: „La civil”, o coproducție belgiano-româno-mexicană

262
Premieră cinematografică la Constanţa:  „La civil”, o coproducție belgiano-româno-mexicană - 202107101642551024x768-1635323528.jpg

Articole de la același autor

Vineri, 29 octombrie, este ziua filmelor europene la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, iar săptămâna aceasta rulează, în premieră, pelicula „La civil”, un film de Teodora Ana Mihai. Cu premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, unde a primit „Prix de l’Audace” în cadrul secțiunii „Un Certain Regard”, lungmetrajul este o dramă captivantă, cu un mesaj puternic.

Filmul este inspirat din fapte reale, fiind rezultatul mai multor ani de cercetări ample întreprinse de Teodora Ana Mihai, în colaborare cu scriitorul mexican Habacuc Antonio de Rosario. „La civil” spune povestea lui Cielo, o mamă care își caută fiica răpită de membrii unui cartel de droguri. Cum autoritățile nu reușesc să o ajute, Cielo ia lucrurile în propriile mâini și se transformă treptat din casnică în activistă. Menţionăm că această coproducție belgiano-româno-mexicană a fost turnată în 2020, în plină pandemie, în Mexic. Premiera va avea loc începând cu ora 16:40. Biletele le găsiți pe site-ul www.centruljeanconstantin.ro sau la casieria centrului, cu 30 de minute înainte de începerea proiecțiilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1447 secunde