Premiați la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa, în tabăra de la Veneția

969

Articole de la același autor

Doi elevi ai Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa au plecat în tabără la Veneţia. Elev sergent major Bianca Shanab, premiată cu locul al III-lea, și elev caporal Cătălin Georgian Purice, a doua medie pe colegiu la Olimpiada Forumului Școlilor Militare Secundare din Europa, vor petrece o săptămână în campusul naval din Veneția, alături de ceilalți câștigători ai concursului, elevi militari din 11 licee militare din Uniunea Europeană.

Tinerii cadeți au avut de redactat un eseu argumentativ între 750 şi 1.000 de cuvinte, în limba engleză, pe o temă care să facă referire la Uniunea Europeană, semnificația, rolul și viitorul acesteia. Forumul european al școlilor secundare militare (EUMSSF) este un proiect inspirat de inițiativa europeană de succes pentru schimbul de tineri ofițeri inspirată de Erasmus. Întreprinsă de statele membre ale Uniunii Europene în mod voluntar, această inițiativă ambițioasă își propune să promoveze schimbul de valori europene comune la o vârstă fragedă și să încurajeze o dimensiune europeană a predării.

„Școlile secundare militare sunt instituții care promovează excelența în țările lor. Nivelul ridicat al elevilor, flexibilitatea lor relevantă pentru a adăuga mai multe elemente în programele de învățământ și facilitățile de internat le fac o platformă unică pentru a implementa cu succes o astfel de inițiativă”, explică reprezentanţii Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2638 secunde