Pregătire practică în Italia, pentru elevii Liceului Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța

676

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța derulează, pe parcursul anului școlar 2017 – 2018, proiectul Erasmus+ intitulat "Dezvoltarea competențelor tehnice generale prin mobilitate europeană pentru electronica implementată în sistemele de calcul".


Astfel, 15 elevi din clasa a XI-a au participat, în luna martie, la un stagiu de calificare profesional Tehnician operator tehnică de calcul. Elevii au fost însoțiți de prof. Mihaela Moșoiu, iar vizita de monitorizare a fost efectuată de prof. Elena Gogu. Elevii au făcut cursurile în cadrul Centrului de formare Assoform Rimini Forlí - Cesena S.C.a R.L, ce oferă pregătire profesională pentru mai multe profile. De asemenea, propune cursuri de pregătire în formarea inițială, precum și posibilitatea de cercetare și experimentare. Printre programele în desfășurare sunt și programele finanțate de U.E.: Programe regionale, Programe Naționale și Internaționale. Assoform oferă pregătire în domeniile: Electric, Electronică, Mecanică, Electrotehnică, electronică și telecomunicații, Formare lingvistică, Informatică, Securitatea locului de muncă, Servicii sociale, Construcții și Căi ferate, Arhitectură, Grafică, Reciclare și Energii alternative, Radio și televiziune, Turism, Cultura și creșterea animalelor, Textil, practică și formare în modă, etc.


În urma desfășurării activităților de pregătire practică, elevii au învățat cum să utilizeze aparatele de măsură și control, cum să măsoare parametrii unui circuit folosind AMC-uri adecvate, executarea operațiilor de conectare a unui circuit electronic în echipamente, instalații, comunicarea într-o limbă străină utilizând limbajul de specialitate și susținerea muncii în echipă și aplicarea modalităților de îmbunătățire a relațiilor interpersonale.


Proiectul este finanțat din fondurile Uniunii Europene, valoarea grantului fiind de 38.336 euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9385 secunde