"Pontica Junior" promovează patrimoniul cultural al Dobrogei

131

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) desfășoară, până la data de 6 noiembrie, proiectul „Pontica Junior”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Dacă săptămâna trecută, primele grupe de elevi au ajuns la cetatea Capidava, participând la o mulţime de activități, în perioada următoare ei vor vizita atât muzeul, cât şi cetățile antice Histria, Capidava și Adamclisi. Cu această ocazie, copiii vor lua parte la ateliere de meșteșuguri antice, unde învăță să confecționeze vase de lut, amulete, bijuterii, curele, zale etc. De asemenea, ei iau parte la activități de reconstituire istorică ale luptelor din anii 101- 102 și 105 -106, dintre daci și romani.

De asemenea, în cadrul proiectului se va organiza, săptămâna viitoare, și o sesiune online de eseuri cu teme istorice, sesiune intitulată „Pontica Junior”. Potrivit reprezentanţilor MINAC, eseurile întocmite de elevi vor fi inspirate de vizitele întreprinse la muzeu și cetățile antice și de participarea la atelierele meșteșugărești.

„Pentru ca istoria și patrimoniul cultural antic să devină mai atractive pentru elevi, proiectul include și publicarea unei cărți cu povestiri și legende antice, un volum semnat de drd. Cristian Cealera, angajat al muzeului. Prin paleta de activități preconizate și grupurile-țintă vizate, «Pontica Junior» dorește să ofere o nouă abordare asupra tematicilor promovării și protejării patrimoniului cultural la nivelul populației școlare. În plus, se dorește conștientizarea existenței unui patrimoniu cultural deosebit de valoros aflat în Dobrogea, cât şi necesitatea promovării la nivelul acestor categorii de vârstă, prin modalități și mijloace specifice, precum și a necesității protejării acestuia, pentru transmiterea către generațiile viitoare”, au precizat muzeografii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6204 secunde