Poliţia şcolară, în acţiune. Ce misiune au poliţiştii

244
Poliţia şcolară, în acţiune. Ce misiune au poliţiştii - politiascolara-1600107280.jpg
Anul şcolar 2020 – 2021 aduce alături de unităţile de învăţământ şi poliţiştii din cadrul structurii nou-înfiinţate, Poliţia Siguranţa Şcolară. Oamenii legii vor supraveghea şcolile şi elevii, cu scopul de primordial de a descuraja actele de violenţă, dar şi pe cele de hărţuire, între copii.

„Este un concept necesar, pentru că siguranţa în şcoli este foarte importată atât în plan social, cât şi din punct de vedere al poliţiei. Mesajul Poliţiei Române este de conştientizare, în primul rând, a comunităţii privind acţiunea comună de prevenire şi combaterea criminalităţii în şcoală”, a explicat comisar şef Carmen Şerbănescu, coordonatorul structurii Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa.

Potrivit acesteia, fiecare şcoală va avea un poliţst desemnat, care se va implica în activităţile de combatere şi prevenire a criminalităţii, orice formă de criminalitate, plecând de la simplele infracţiuni, până la cele complexe. „Vom lucra inclusiv cu structurile specializate în criminalitate organizată. La nivelul judeţului Constanţa sunt şase poliţişti care vor coordona activitatea pe zona de ordine publică şi proximimitate, colaborând cu colegii noştri din aceste zone. Din fericire, avem o diminuare a infracţionalităţii în şcoală şi în perimetrul adiacent şcolii cu 40 la sută. Evident, putem lua în calcul şi pandemia, dar este un semnal bun pentru noi. Toate formele de criminalitate s-au diminuat. Este foarte important să conştientizăm că avem în continuare infracţiuni de loviri sau alte violenţe în şcoală şi în perimetrul adiacent şi infracţiuni de furt, dar cifra nu este foarte ridicată. Anul trecut am avut doar 18 astfel de infracţiuni, în judeţul Constanţa”, a precizat Carmen Şerbănescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4869 secunde