Poetul Ovidius, omagiat la Muzeul de Istorie Constanța

438
Poetul Ovidius, omagiat la Muzeul de Istorie Constanța - publiusovidiusnaso-1494326247.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează în perioadă 10-13 mai 2017 două evenimente dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso. 


Manifestările marchează împlinirea a 2000 de ani de la moartea poetului la Tomis, cetatea în care își petrecuse anii de exil. 


Simpozionul Științific Internațional "Evocări Ovidiene: poezie-mitologie-realitate istorică" (10-12 mai 2017) va aduna laolaltă specialiști în domeniul studiilor clasice din țară și din străinătate, care vor susține comunicări științifice încadrate în cinci secțiuni tematice distincte, legate de Ovidius și moștenirea să culturală: I. Ovidius și Metamorfozele, ÎI. Ovidius și politică Romei, III. Ovidius și Tomis, IV. Procedee retorice, investigații stilistice și tematice în operele lui Ovidius și V. Ecouri ovidiene. 


Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc miercuri, 10 mai, ora 11, în Aula "Adrian Rădulescu", Muzeul de Istorie Natională și Arheologie Constanța. 


Cel de-al doilea eveniment, Ciclul de conferințe hispano-române "Ovidius, precursor al autorilor europeni exilați" (10-13 mai 2017), va fi organizat în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" Constanța, Asociația ASESTERMUR, Murcia, Spania și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea. 


Acesta va cuprinde două secțiuni. Prima va include o serie de conferințe cu tematici ovidiene susținute în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice (miercuri,10 mai, orA 12, campus A, amfiteatrul "Umberto Eco" ) și Facultatea de Litere (joi, 11 mai, ora 10, campus A, amfiteatrul "Umberto Eco"). 


Ce-a de-a doua secțiune se va desfășura joi, 11 mai, de la ora 18, la sediul Muzeului de Istorie Natională și Arheologie Constanța, Aula "Adrian Răduleascu" (Sală pictată) și va prezenta două momente artistice organizate în colaborare cu Teatrul de Stat Constanța și Asociația ASESTERMUR, Murcia, Spania. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3936 secunde