Platforma de educaţie financiară a fost lansată

Miercuri, 03 Martie 2021
301


Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Ministerul Finanţelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Asociaţia Română a Băncilor au lansat platforma de educaţie financiară www.edu-fin.ro. Cele cinci instituţii partenere invită entităţile angrenate în proiecte din domeniul educaţiei financiare să îşi înscrie, până la finalul lunii aprilie 2021, programele proprii de educaţie financiară dezvoltate începând cu anul 2018 pe platforma www.edu-fin.ro, la secţiunea Cartea Albă. Prin intermediul platformei se crează o bază de date care cuprinde toate entităţile care doresc să-şi promoveze proiectele de educaţie financiară, oferind o imagine de ansamblu a educaţiei în acest domeniu din România. De asemenea, aici vor găsi sfaturi practice pentru cei care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele, atitudinea şi comportamentul financiar.


Cele cinci instituții partenere au încheiat, în anul 2018, un Acord de colaborare pentru realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și pentru elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară. Acordul reprezintă expresia concretă a recunoașterii importanței educației financiare de către părți şi creează cadrul interinstituțional pentru coordonarea eforturilor în domeniul educației financiare.

Unul dintre obiectivele Acordului de colaborare vizează elaborarea „Cărții albe”, care va conține și lista tuturor actorilor angrenați în activități/proiecte din domeniul educației financiare.

Lansarea platformei de educație financiară www.edu-fin.ro reprezintă o etapă a procesului de elaborare a Strategiei Naționale de Educație Financiară, a cărei primă formă va fi lansată spre consultare publică în cursul anului. Toate părțile interesate vor avea posibilitatea să avanseze propuneri pe marginea strategiei pe platforma www.edu-fin.ro și să se implice în implementarea acesteia.

Realizarea unei Strategii Naționale de Educație Financiară reprezintă o soluție validată de practica europeană și internațională pentru impulsionarea creșterii gradului de educație financiară. De asemenea, urmărește creșterea nivelului de cunoștințe și abilități financiare ale cetățenilor, ajutându-i să gestioneze riscurile asociate accesării, cu mai mare ușurință, a unor servicii financiare tot mai complexe și să beneficieze, într-o măsură cât mai mare de avantajele oferite de acestea, inclusiv prin consolidarea situației și perspectivelor lor financiare.

Pagina a fost generata in 0.2183 secunde