Piticii constănțeni pot merge la Școala de Vară, la parohia "Sf. Vasile cel Mare"

745
Piticii constănțeni pot merge la Școala de Vară, la parohia
Săptămâna trecută, pe 31 iulie, la biserica "Sf. Vasile cel Mare" din Constanța au debutat cursurile Școlii de Vară parohiale. Până pe 27 august sunt organizate activități educative și recreative pentru copiii din parohie și nu numai. 


Împărțiți pe grupe de vârstă de 4-9 ani, respectiv 10-14 ani, copiii vor participa la ateliere de pictură, desen, muzică, dans popular, creație, jocuri, povești și activități sportive. Pentru toate acestea, parohia le va pune la dispoziție un spațiu în curtea bisericii și sala de mese a Așezământului "Vasiliada".


Cursurile școlii se desfășoară de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-12.00, după următorul program: luni, Alfabetul sufletului - psiholog Adriana-Mioara Măgura și psiholog Cristina Mureșanu (relația copilului cu Dumnezeu, cu sine și cu cei din jur, prin elemente simple de cunoaștere psihologică și duhovnicească, cântec, joc, activități individuale și de grup); marți, Atelierul de Pictură - artist și pictor iconar Mihaela Țigaret; miercuri, Atelierul de Creație (broderie tradițională și cusut pe etamină) - prof. Marinela Ciobotaru; joi, dansuri populare - educ. Gina Luțaș și Elena Tega; vineri, jocurile copilăriei - Asociația TEAM.


Toți copiii care participă la activitățile școlii de vară primesc în fiecare zi o gustare oferită de către parohie. 


În ultima duminică din august, după slujba Sfintei Liturghii, părinții și bunicii vor primi creațiile celor mici, iar cei care s-au implicat în desfășurarea proiectului, diplome de apreciere. 


Coordonatorul proiectului este preotul Ion Jean, slujitor la biserica "Sf. Vasile cel Mare". 


Și la biserica "Sfântul Mare Mucenic Mina" din Constanța este în plină desfășurare Școala de Vară, ce a debutat pe data de 3 iulie și se va finaliza pe 27 august.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde