Pinocchio vă invită la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

325
Pinocchio vă invită la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța - pinocchio1-1565037004.jpg

Articole de la același autor

Teatrul pentru copii "Fantezia" vă invită duminică, 25 august, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, la spectacolul "Aventurile lui Pinocchio", după romanul scris de autorul italian Carlo Collodi.


Prima jumătate a cărții a apărut în serial între anii 1881 și 1883 și, ulterior, a fost asamblată și completată ca o carte pentru copii în februarie 1883. Cartea povestește aventurile unui personaj numit Pinocchio, o marionetă care a prins viață și ale săracului său tată, un tâmplar pe nume Geppetto. Romanul este considerat un clasic al literaturii pentru copii și stă la baza multor opere de artă derivate, cum ar fi filmul casei Disney din1940, cu titlul "Pinocchio".


Această carte este un roman de aventură pentru copii, care are rol educativ, defăimând minciuna și neascultarea de părinți. Povestea prezintă viața unui băiețel de lemn care nu vrea să meargă la școală, ajunge într-un bâlci muzical, este păcălit de Vulpe și Motan (personaje negative) și trece printr-o mulțime de aventuri fascinante, care îi formează caracterul. Ajutat de Zâna cea Bună (care îi este ca o mamă), se dezvață de mințit și reușește să devină un băiețel adevărat, așa cum a visat. Pentru cei interesați, prețul unui bilet este de 20-25 lei, în funcție de locul ocupat în sală. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4202 secunde