Picnic poetic Haikunoi, la Liceul "Călinescu"

247
Picnic poetic Haikunoi, la Liceul

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" au participat la o activitate deosebit de interesantă, dedicată săptămânii francofoniei, aflată la a treia ediție și intitulată sugestiv "Picnicul poetic Haikunoi 2017", desfășurată în parcul instituției. 


Organizat de Institutul Francez din România, cu sprijinul Alianței Franceze Constanța, evenimentul s-a desfășurat pe întregul teritoriu al României, iar catedra de limba franceză a liceului constănțean s-a alăturat cu bucurie. 


Elevii s-au inițiat astfel în tainele creării unui haiku, poezie japoneză cu formă fixă, alcătuită din 17 silabe repartizate pe trei "versuri" formate din 5, 7, 5 silabe, ce redă, într-o formă concentrată, un sentiment, o stare de spirit prin intermediul unei imagini, în general în legătură cu anotimpul. Apoi au creat propriile haiku-uri în limba franceză, pe care le-au publicat pe contul dedicat acestei ample manifestări culturale. 


"Lecție de cultură, interferențe româno-franco-japoneze, plăcerea de a crea - toate au constituit obiectivele atinse ale acestei activități care le-a oferit tuturor elevilor francofoni prilejul de a sărbători diversitatea lingvistică și în special dragostea pentru limba franceză", a declarat prof. Janetta Bărăitaru, responsabil departament limba franceză la Liceului "Călinescu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7689 secunde