"Picături de istorie"! Spectacol realizat de locuitorii Tomisului de acum două milenii

383

Articole de la același autor

Vreți să participați la un spectacol de teatru într-un loc neconvențional? Ei bine, iată că veți avea această ocazie sâmbătă, 15 septembrie, începând cu ora 20.30, în fața parcului din fața Edificiului Roman cu Mozaic.

"Picături de istorie" este un spectacol de teatru labirint, organizat în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța. Desfășurarea este împărțită în trei planuri.

Acțiunea va începe din părculețul Arheologic din fața Edificiului Roman cu Mozaic, apoi spectatorii și actorii vor trece prin Edificiul Roman și vor coborî la Termele Romane, pentru ultima parte. Acțiunea spectacolului este bazată pe poveștile de viață ale persoanelor ale căror epitafuri sunt înscrise pe pietrele de mormânt din părculețul arheologic de lângă Muzeul de Istorie.

Distribuția numeroasă a spectacolului - 15 actori și 40 de figuranți, firul epic al scenariului, ambianța asigurată de ruinele milenare și de iluminarea acestora, doar cu lumânări, făclii, opaițe, coloana sonoră inspirată din muzica celtică și itinerarea acțiunii în cele trei spații de joc vor recrea atmosfera de acum două milenii și îi vor transpune pe spectatori în starea pe care Ovidius o descria în "Tristele" ca fiind "Bucuria de a fi îndurerat la Tomis".

Regia artistică, scenografia și scenariul sunt semnate de Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanța, muzica de Adrian Mihai, iar documentarea îi aparține scriitorului Cristian Cealera.

Din distribuție fac parte: Laura Iordan Adrian, Maria Lupu, Alina Manțu, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip.

Accesul este gratuit. Așadar, poftiți la teatru, alături de personajele principale ale spectacolului, care sunt locuitorii Tomisului de acum două milenii. Cu această ocazie, ei își vor spune bucuriile, necazurile și împlinirile avute, dramele trăite, tristețile, remușcările, reușind astfel să recompună, prin intermediul acestui spectacol, viața vechii Cetăți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7072 secunde