Petrecere de Halloween la școala comunitară a UDTTMR

321
2
Petrecere  de Halloween  la școala comunitară  a UDTTMR - petrecereudttmr-1382889301.jpg

Articole recomandate

Copiii care frecventează cursurile organizate de UDTTMR au participat la o petrecere a cărei temă a fost apropiata sărbătoare de Halloween. Costumați în diferite personaje de povești sau desene animate, cei mici au fost protagoniștii unui spectacol inedit, întreținut de animatori și oaspeți de seamă.

În deschiderea evenimentului, Anna Sherod - Universitatea "Ovi-dius", profesor de engleză cu bursă Fulbright la Facultatea de Litere, le-a vorbit copiilor despre Halloween. Cadrele didactice care pre-dau limba tătară, limba engleză și matematica la școala comunitară din cadrul UDTTMR au fost, de ase-menea, în mijlocul copiilor, împreună participând la numeroase concursuri și jocuri interactive. Părinții nu au stat nici ei departe, toți bucurându-se de buna-dispoziție a celor mici. S-a vorbit deopotrivă în limbile tătară, engleză și română.

"Am gândit totul ca pe un carnaval. Copiii au venit costumați în personaje din povești sau din dese-ne animate, au cântat, au dansat, au participat la concursuri, pe scurt s-au simțit bine. Am gândit mani-festarea ca pe o oportunitate de recreere pentru copiii care participă la cursurile pe care noi le organi-zăm, dar și ca pe o formă de interacțiune cu alte culturi. Este bine ca cei mici să afle direct de la noi despre obiceiurile altor popoare, despre tradițiile lor, să poată înțelege așa cum se cuvine rolul fiecărei culturi în parte. Ne bucurăm că părinții au înțeles scopul acțiunii, dar și mai mult ne bucurăm că cei mici s-au simțit bine", le-a transmis președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, participanților, părinți și copii.

Comentează știrea

bir tatar
28 octombrie 2013
anti globalizare

de ce va incapatanati sa faecti prostii pe bani publici la uniune? de ce spalati creierrele copiilor cu sarbatori care nu au nici o legatura cu traditiiile si obiceiurile noastre? cine manipuleaza lucrurile acolo la uniune?

Tatarman
28 octombrie 2013
traditii tataresti

Vreti ca acei copii sa cunoasca obiceiurile altor popoare? Nu trebuie sa-si invete mai intai propriile traditii. NU ATI FACUT NICIO ACTIVITATE PENTRU COPIII TATARI CU OCAZIA SARBATORILOR TATARESTI DIN ANUL ACESTA! Aceasta sarbatoare a fost organizata la cererea si pentru satisfacerea membrei ambasadei americane, iar voi ati cheltuit banii tatarilor pe o activitate ce nu face parte din obiectivele voastre ca uniune a TATARILOR. Bugetul pe care il aveti il directionati total gresit, in activitati religioase in contradictie cu petrecerile cu alcool, si serbari de sarbatori non tataresti. Scopul vostru este de a salva acest neam nu de al indoctrina cu traditiile si sarbatorile altora!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Moment aniversar la UDTTMR
Pagina a fost generata in 2.829 secunde