Petiție online. „Este dreptul părintelui de a alege dacă îşi trimite copilul la școală!”

495
Petiție online. „Este dreptul părintelui de a alege dacă îşi trimite copilul la școală!” - fondingrijorariredeschidere2-1611760278.jpg

Articole de la același autor

Reluarea cursurilor faţă în faţă, din 8 februarie, îi cam pune pe gânduri pe unii părinţi, mai ales după apariţia de cazuri noi de infectare cu tulpina britanică a noului coronavirus, mult mai contagioasă. Unii spun că elevii nu ar trebui să fie obligaţi să meargă la şcoală şi că ar trebui introdusă posibilitatea de a alege pentru cei care vor să continue cursurile online, astfel încât să nu fie expuşi pericolului de a se infecta.

Mai multe persoane au iniţiat o petiţie online, prin care cer „Dreptul părinţilor de a opta pentru şcoala online pe perioada pandemiei”. Sunt deja peste 1.100 de semnături şi se pare că din ce în ce mai mulţi sunt hotărâţi să solicite acest lucru Ministerului Educaţiei. „Considerăm că este corect şi necesar să se ofere tuturor părinţilor opţiunea de a alege între şcoala online sau prezenţa fizică la şcoală. Fiecare familie ştie ce probleme de sănătate au membrii şi cu siguranţă nu doreşte să piardă pe nimeni anul acesta. De aceea, şcoala online ar trebui să rămână o opţiune deschisă pentru acele familii cu probleme de sănătate sau care pur şi simplu nu doresc să îşi asume riscuri în această perioadă. Prin această petiţie ne dorim ca Ministerul Educaţiei să garanteze părinţilor dreptul de a opta pentru şcoala online, protejând astfel dreptul la sănătate, educaţie şi viaţă atât pentru acele familii pentru care virusul ar fi fatal din cauza problemelor de sănătate existente, cât şi pentru familiile care nu doresc asumarea riscului de a se îmbolnăvi”, este de părere Mădălina Ciobanu, iniţiator al petiţiei.

„Ce facem cu copiii cu boli cronice?”

Părinţii din Constanţa sunt îngrijoraţi mai ales că în multe unităţi de învăţământ nu vor putea fi respectate condiţiile de distanţare socială şi riscul de infectare este foarte mare. „Consider că este important să putem fi liniştiţi şi să ne simţim protejaţi până când se va vaccina o mare parte din populaţie”, consideră Anca B., părinte.

Unii spun chiar că va fi un pericol foarte mare pentru copiii cu boli cronice. „Fiecare trebuie să aibă posibilitatea de a alege pentru copilul său, eu, în calitate de părinte, trebuie să decid dacă doresc să meargă la şcoală fizic sau online. Copilul şi una dintre bunici, care locuieşte cu noi, fac parte din categoria de risc, aşadar, nu voi permite niciunui politician să decidă pentru sănătatea noastră, chiar dacă asta va însemna să piardă acest an şcolar”, susţine o altă mămică.

Temeri şi în rândul profesorilor

Şi profesorii se tem că vor cădea victime ale noii tulpini, mai ales că vaccinarea lor a fost amânată şi nu se ştie când vor putea să se imunizeze. „Până la vaccin, suntem la mâna sorţii. Şi, oricât ne-am proteja, riscul este foarte mare. Am sperat cu toţii în deschiderea grabnică a şcolilor, dar în condiţiile în care scădea numărul de infectări şi se vaccinau cât mai mulţi. În situaţia de faţă, ameninţarea este din nou foarte mare, sunt ţări din Europa foarte speriate, unde se iau măsuri drastice şi nici nu putem vaccina. Riscăm să devenim focare periculoase!”, afirmă Ioana S., o învăţătoare din municipiul Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3295 secunde