Peste 300 de participanți, online, la Zilele Porților Deschise la Universitatea „Ovidius”

662
Peste 300 de participanți, online, la Zilele Porților Deschise la Universitatea „Ovidius” - portideschise-1621779659.jpg
Și în acest an, oferta educațională a celor 16 facultăți din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța cuprinde 79 de programe de studii universitare de licență, 59 de programe universitare de master și cinci școli doctorale, cu opt domenii de studii de doctorat.

În anul universitar trecut, cea mai mare universitate constănțeană a pus la dispoziția candidaților, la cele 16 facultăți și 42 de domenii de licență, un număr de 1.350 de locuri bugetate,

Pentru a face publică oferta din 2021-2022, în perioada 19-20 mai, universitatea a organizat Zilele Porților Deschise, în mediul virtual, după cum informează rectorul instituţiei de învăţământ superior, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, printr-un comunicat de presă.

Potrivit rectorului, la întâlniri au fost înregistraţi peste 300 de participanți – elevi de liceu din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Buzău, Galați, Brăila, Vrancea, care au primit informații despre admiterea la studiile de licență din acest an, structura facultăţilor şi perspectivele de integrare pe piaţa muncii, după absolvire.

„Ediţia din acest an a Zilelor Porţilor Deschise, chiar dacă a fost organizată în mediul online, a beneficiat de participarea unui număr mare de elevi și ne bucurăm că interesul lor pentru oferta educațională a Universităţii «Ovidius» din Constanța crește de la un an la altul. Am observat că cei mai mulți dintre elevi știau deja exact către ce domenii de studiu doresc să se îndrepte și au fost interesați să afle în special detalii despre disciplinele pe care le vor studia, oportunitățile de burse, activități de practică și, mai ales, perspectivele de carieră pe care le vor avea după absolvire”, a precizat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

În cadrul întâlnirilor, liceenii s-au conectat online, de pe propriile echipamente sau au luat parte la eveniment alături de colegii din clasă şi au intrat în dialog cu profesori, studenți și absolvenți ai Universității Ovidius din Constanța.

Pe data de 8 iulie, se va deschide accesul pe platforma de admitere, astfel încât tinerii se vor putea înscrie, în funcție de nivelul de studii pentru care optează – licență, master, doctorat –, dar și în funcție de rezidență – cetățeni români, ai Uniunii Europene (UE), ai Spaţiului Economic European (SEE) şi din Confederaţia Elveţiană (CE); români de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate); cetățeni străini.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5657 secunde