Pentru cine mai crede în lupta sindicală. Iar au declanșat referendum pentru o grevă în învățământ

326
Pentru cine mai crede în lupta sindicală. Iar au declanșat referendum pentru o grevă în învățământ - xgreva-1641991907.jpg
După ce au amânat greva generală anunțată pentru data de 10 ianuarie, pe motiv că profesorii au fost în concediu, iată că Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ constată că actualul Guvern continuă politica de a desconsidera salariații din învățământ.

Fapt pentru care, joi, 13 ianuarie 2022, începând cu ora 10, 100 de membri vor protesta în Piața Victoriei, iar, de la ora 11.30, vor picheta sediile principalelor partide politice – PSD și PNL.

Dar iată ce transmit liderii sindicali prin intermediul unui comunicat: „Reamintim reprezentanților Guvernului României și partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze de salariile prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 începând cu luna septembrie 2020. Majorarea salarială de doar 4%  de la data de 1 ianuarie 2022, care înseamnă o creștere a veniturilor cu aproximativ 65 de lei net pentru personalul didactic de predare, a provocat o stare de nemulțumire generală în rândul salariaților din învățământ.

De asemenea, trebuie avut în vedere și faptul că peste 30.000 de salariați din categoria personalului nedidactic din învățământ  beneficiază de salariul minim brut pe țară garantat în plată, deși, de la data declarării pandemiei COVID-19, acești salariați au desfășurat și alte tipuri de activități ce nu au legătură cu cele specifice postului deținut”.

În prezent, cele trei federații sindicale au în desfășurare un referendum privind declanșarea grevei în sistemul educațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5442 secunde