Pensionarii din "Gin Rummy" vă așteaptă la spectacol

229
Pensionarii din

Articole de la același autor

Actorii Nina Udrescu și Liviu Manolache vă invită sâmbătă, 16 februarie, de la ora 19.00, la o partidă sau mai multe de "Gin Rummy". Piesa a fost realizată pe baza textului dramaturgului american Donald Coburn, care aduce în prim-plan doi pensionari internați într-un sanatoriu. Aici, ei se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală și dramele celor doi oameni singuri. De altfel, jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista. Regia spectacolului este realizată tot de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărășescu Jianu.


Duminică, 17 februarie, de la aceeași oră, constănțenii pot viziona piesa "Testosteron", nerecomandată minorilor cu vârsta sub 16 ani. Pe scenă vor urca Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței, Remus Archip. Practic, ei sunt cei șapte bărbați care cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească. Regia îi aparține binecunoscutului Traian Șoimu, cel care a adaptat piesa de succes a scenaristului, regizorului și producătorului polonez Andrzej Saramonowicz. 


Reprezentanții instituției de cultură constănțene spun că această comedie - cult "Testosteron" a fost primită cu mare entuziasm, atât în Polonia, țara de origine a autorului, cât și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria și nu numai. 


În versiunea constănțeană, scenografia este semnată de timișoreanul Zsolt Fehérvári, iar asistent scenograf este Lăcrămioara Dumitrașcu, cea care a realizat și grafica afișului. Muzica îi aparține compozitorului constănțean Adrian Mihai, iar traducerea textului a fost realizată de Ioana Diaconu Mureșan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4112 secunde