Pensiile a 3.000 de profesori constănțeni, în pericol. Vinovați ar fi foștii inspectori Gabriela Bucovală și Răducu Popescu

653
1
Aproximativ 3.000 de profesori s-ar putea trezi că nu le este recunoscută la pensie o parte din vechime. Cel puțin asta susține inspectorul școlar general Petrică Miu care spune că a descoperit că predecesorii săi la fotoliul de șef al ISJ Constanța nu au dat deciziile pentru cadrele didactice titulare la școlile care și-au schimbat denumirea sau și-au schimbat statutul juridic.

"Trebuie să luăm fiecare dosar în parte, pentru că avem 149 de unități școlare care au devenit din școală generală în școală gimnazială sau licee care au devenit grupuri școlare și pe deciziile profesorilor de acolo scrie că lucrează la o școală, dar, de fapt, acea școală nu mai există. La aceste decizii e jale. Ne întrebăm în baza a ce au fost plătiți și cum li s-au introdus datele în Revisal. Ordinul nr. 5777 din 22 noiembrie 2016 al Ministerului Educației spune clar că ISJ emite decizii în astfel de situații, dar, la Constanța, ele nu au fostemise. Aceasta este responsabilitatea inspectorului școlar general. Documentele au fost trimise, dar Serviciul de Personal al ISJ a dormit și inspectorul școlar general nu știu ce alte preocupări a avut", a declarat șeful ISJ Constanța, Petrică Miu.

Acesta consideră că vina exclusivă a acestor întârzieri de emitere a deciziilor le aparține inspectorilor generali Gabriela Bucovală și Răducu Popescu.

"Cei dinainte au zis că sunt profesioniști, dar uite ce au făcut. Undeva

s-ar putea să apară probleme și, de exemplu, să nu li se recunoască profesorilor perioada în care nu au avut deciziile actualizate cu denumirea corectă a școlii. Cum ar trebui să-și câștige intervalul respectiv, pentru că vorbim de decizii ce ar fi trebuit emise din 2014, 2013 chiar? Va trebui să meargă în instanță? Și nu este vina lor. Ei își fac datoria. Vina este exclusiv a inspectorului școlar general din acea perioadă și se cheamă lipsă de responsabilitate", a mai spus Petrică Miu.

Șeful ISJ a mai adăugat că a cerut un acord scris de la Ministerul Educației Naționale pentru a semna deciziile respective.

"Este vorba despre aproximativ 3.000 de decizii, însă nu știu cât este de legal ca eu să semnez aceste decizii în afara tuturor termenelor. Am nevoie de o bază legală", a completat șeful ISJ Constanța.

Comentează știrea

Saimanov
3 decembrie 2017
Miule esti un imbecil

Inventii si imbecilitati staliniste ale pionerului miu prostica

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4957 secunde