În acest week-end

Pelerinajul anual la Babadag

392
Pelerinajul anual la Babadag - geamiagazialipasa-1348253071.jpg
Sâmbătă, 22 septembrie, Uniunea Democrată Turcă din România organizează pelerinajul anual la Babadag. În cadrul pelerinajului, circa 500 de etnici turci din filialele UDTR din județele Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, dar și din București se reunesc la Babadag pentru a participa la o slujbă religioasă la Geamia "Gazi Ali Pașa" din localitate și pentru a păstra un moment de reculegere la mormântul lui Sari Saltuk Dede.


Geamia "Gazi Ali Pașa" este unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură musulmană din România. Geamia a fost construită în anul 1610 și a fost renovată în anii 90 cu sprijinul statului turc. Prezența turcilor la Babadag este atestată documentar în anul 1262 când exista o colonie de circa 10.000-12.000 de turci, conduși de dervișul Baba Sari Saltuk. În anul 1484, Sultanul Baiazid a poruncit să fie construit la Babadag un mausoleu, în onoarea lui Sari Saltuk. Între anii 1677-1678 reședința Pașei s-a mutat de la Silistra la Babadag, localitatea devenind un important centru administrativ în Dobrogea.
Alături de etnicii turci vor lua parte la pelerinaj președintele UDTR Osman Fedbi, prim-vicepreședintele Iusein Gemal, secretarul general Ervin Ibraim și deputatul Iusein Ibram.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : UDTR organizează un pelerinaj la Babadag
Pagina a fost generata in 0.5873 secunde