"Nu vă mai uitați la televizor! Trăiți-vă viața!"

Patru eleve de la Colegiul Pedagogic își conving colegii să uite de gadgeturi

985
Patru eleve de la Colegiul Pedagogic își conving colegii să uite de gadgeturi - nuvamaiuitatilatv-1573436832.jpg

Articole de la același autor

Elevii Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" luptă pentru a-și convinge colegii să ridice ochii din telefoane, tablete, să se uite mai puțin la televizor și să-și trăiască viața în mod util și plăcut. 


Este vorba despre competiția de proiecte "Lider European", în care echipa colegiului constănțean s-a înscris cu un scopul de a evidenția o problemă tot mai des întâlnită în ziua de azi - sindromul gândirii accelerate, cauzată de utilizarea exagerată a gadgeturilor, mai ales în rândul tinerilor. 


Echipa Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu" este formată din patru eleve de clasa a IX-a, Daria Blînzeanu, Oana Salantai, Irina Zeicu și Larisa Voica. Colege și prietene, elevele au hotărât că este momentul să facă mai mult pentru colegii lor și au considerat că sindromul gândirii accelerate reprezintă o problemă socială majoră în rândul tinerilor și au propus-o ca temă a proiectului. 


Sub îndrumarea prof. Mirabela Toma, elevele CNPCB au informat și dezbătut problema în rândul elevilor, al părinților și comunității. Tot ele au venit și cu propuneri alternative de petrecere a timpului liber, cum ar fi activități în aer liber, concursuri de desene pe asfalt pentru copiii din clasele primare, sporturi în echipă, activități care implică toată familia. 
Fetele au venit cu o provocare pentru toți colegii lor, de a petrece "O zi fără TV" sau "O zi împreună cu familia", sub motto-ul "Nu vă mai uitați la televizor! Trăiți-vă viața!". 


"Scopul proiectului este de a preveni și diminua efectele imagisticii, a timpului îndelungat petrecut de tineri în fața gadgeturilor și de a dori să socializeze, să comunice și să-și facă prieteni. Îndemnul adresat tuturor este «Fii lider al propriilor simțuri și vise. Spune stop SGA!»", a precizat coordonatorul proiectului, prof. Mirabela Toma. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.658 secunde