Patrimoniul cultural, istoric şi natural, în atenţia elevilor constănţeni

245
Patrimoniul cultural, istoric şi natural, în atenţia elevilor constănţeni - patrimoniul-1623866317.jpg

Articole de la același autor

Societatea de Ştiinţe Istorice din România, în parteneriat cu Institutul Naţional al Patrimoniului, Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi revistele „Magazin Istoric” şi „Historia”, au organizat, de curând, prima ediţie a proiectului „Patrimoniul cultural, istoric şi natural - Zestrea comunităţilor locale”.

Potrivit preşedintelui societăţii, dr. Lavinia Dumitraşcu, aceasta s-a derulat sub forma unui concurs naţional, care va continua anii următori, adresat elevilor din clasele VI-XII, dar şi profesorilor.

Tema proiectului de anul acesta a fost „Patrimoniul material imobil”. Scopul a fost implicarea elevilor din învăţământul preuniversitar şi a studenţilor în activităţile din viaţa comunităţilor locale, dezvoltarea spiritului civic, creşterea gradului de conştientizare a necesităţii protejării, conservării şi promovării patrimoniului şi valorilor culturale locale. În plus, s-a avut în vedere constituirea unei arhive a bunurilor de patrimoniu din comunitatea respectivă şi a unei hărţi de turism cultural.

Concursul a constat în realizarea de către echipajele care s-au înscris, a unor activităţi precum: identificarea bunurilor cu valoare de patrimoniu material imobil, patrimoniu natural; realizarea unui album foto şi a unei fişe descriptive a bunului respectiv.

Cu această ocazie, elevii, coordonaţi de profesorii lor au prezentat câteva clădiri importante „îmbătrânite” sau „pe moarte” din patrimoniul Constanţei - unele dintre ele monumente istorice, înaintând şi soluţii pe care le văd, la vârsta lor, pentru salvarea acestora.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2583 secunde