Patriarhul Daniel, mesaj cu prilejul Duminicii migranților români: Să ne luminăm viața prin rugăciune

115
Patriarhul Daniel, mesaj cu prilejul Duminicii migranților români: Să ne luminăm viața prin rugăciune - odawjmhhc2g9mtewzmvmogywyzfhodhl-1597234553.jpg

Articole recomandate

Patriarhul Daniel îndeamnă, într-un mesaj adresat cu prilejul Duminicii migranților români, marcată anul acesta pe 16 august, la transformarea acestei perioade de criză medicală într-una de întărire în credință prin rugăciune și de sporire a dragostei față de semeni prin fapte bune, potrivit Agerpres.ro.


"Traversăm o perioadă extrem de dificilă privind sănătatea și valoarea vieții, în care o mulțime de oameni sunt încercați de noua epidemie, care s-a extins la nivel global, perioadă în care este mare nevoie de rugăciune și de ajutorare frățească, de apropiere de Dumnezeu și de solidaritate practică. Această perioadă ne arată cât de fragilă este viața omului pe pământ și, prin urmare, cât de mare nevoie este de a păstra permanent legătura cu Dumnezeu, Izvorul vieții pământești și al vieții veșnice cerești. De aceea, este necesar să transformăm această perioadă de criză medicală într-o perioadă de întărire în credință prin rugăciune și de sporire a dragostei noastre față de semeni prin fapte bune. Să ne luminăm viața prin rugăciune, prin citirea scrierilor sfinte, prin spovedanie și prin împărtășire mai deasă, dar și prin toată fapta cea bună, de ajutorare a bolnavilor, bătrânilor și săracilor", afirmă Patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.


Întâistătătorul BOR accentuează că, în contextul multiplelor provocări de ordin pastoral, Biserica are responsabilitatea de a identifica și de a aplica soluțiile care pot ajuta familia creștină în general.


Cu prilejul Duminicii migranților români, Patriarhul Daniel îi felicită "pe toți ierarhii și slujitorii Sfintelor Altare ortodoxe românești din străinătate pentru lucrarea lor pastorală și misionară, de păstrare și cultivare a credinței creștine ortodoxe, a spiritualității și identității românești, ca predicatori ai filantropiei în comunitate și părinți milostivi ai celor aflați în nevoie".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7732 secunde