Scandal după Județeana de limba și literatura română

Părinții unei olimpice reclamă: "E un abuz, nu ne e frică de nimeni!"

4009
26
Părinții unei olimpice reclamă:

Articole de la același autor

Sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie a reprezentat pentru învățământul constănțean o perioadă de maximă tensiune, elevii cei mai merituoși participând la fazele județene ale olimpiadelor pe diverse discipline, primii clasați calificându-se pentru faza națională. 




Pe 28 februarie, eleva Vanesa Cupșan, din clasa a VI-a la Liceul Teoretic "Ovidius", cu cele 113 puncte obținute la faza județeană a Olimpiadei de limba și literatura română (președinte executiv, prof. Ana Maria Panțu, secretarul comisie, prof. Simona Tănase)
sărbătorea victoria primei calificări la faza națională. Nu avea de unde să știe că o contestație îi va nărui visul. 


Pe 1 martie, când s-au afișat rezultatele finale, descoperea că o colegă de la Școala "George Enescu" din Năvodari, care inițial obținuse 102 puncte, în urma contestării evaluării obținea 114 puncte și astfel se califica mai departe. 


Sesizare depusă la Inspectoratul Școlar Județean 


La aflarea acestei vești, părinții Vanesei s-au decis să răstoarne munții pentru a face dreptate fiicei lor. "Am depus la ISJ Constanța o sesizare cu nr. 269, în care reclamam încălcarea gravă a regulamentului", declara tatăl Cornel Cupșan, susținând cele afirmate cu art. 14 din Regulamentul specific privind organizarea și desfășurarea olimpiadei de limbă și literatură română - gimnaziu: "La oricare dintre etapele olimpiadei, în urma reevaluării la contestații, punctajul se modifică numai dacă între punctajul inițial și cel obținut la reevaluare este o diferență mai mare de 12 puncte, reprezentând 10% din punctajul maxim". 
"Am fost în audiență la Inspectoratul Școlar, unde s-a încercat să ni se explice că, de fapt, această prevedere ia în calcul și fix 12 puncte, dar și peste 12 puncte. Adică 1 și cu 1 fac și 3? Dacă dânsele sunt literă de lege și nu recunosc un viciu de procedură, noi, părinții, de ce nu am fi?", a mai întrebat tatăl fetiței. 
Iar mama, Teodora Cupșan, a adăugat: "E păcat de munca și eforturile doamnei profesoare Florentina Ionescu. Ea a lucrat cu elevii peste program, fie la bibliotecă sau căutând o clasă liberă. Nu ne permitem să o medităm pe Vanesa și cu atât mai mult ne doare că eforturile ei nu sunt recunoscute. Dacă tot acceptăm abuzuri peste abuzuri, unde se ajunge? Nu am de ce să-mi fie frică de nimeni pe munca cinstită a copilului meu!". 
Teodora Cupșan își dorește ca și alți părinți să-i urmeze exemplul și să nu mai treacă cu vederea atunci când știu că au dreptate. 


Se așteaptă răspunsul ministerului 


Ieri, de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct, ne-a informat că sesizarea părinților Vanesei Cupșan a fost trimisă spre rezoluție finală Ministerului Educației, de la care se așteaptă un răspuns. 
Cât privește greșeala profesorilor corectori care au generat această situație, același inspector general adjunct a spus că se vor aplica prevederile Metodologiei de organizare și desfășurare a competițiilor școlare. 


Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
sperante desarte
17 martie 2016
sesizari plimbate de la isj la minister

Ce rost mai are inspectoratul daca reclamatiile trebuie sa ajunga la minister ptr solutionare? De la minister, sesizarea se va intoarce tot la ISJ iar pana atunci poate gasesc si inspectorii un raspuns plauzibil ptr parinti. Daca si olimpiadele au ajuns bataie de joc, poate ar fi mai bine sa se renunte la organizarea lor.

alt parinte
18 martie 2016
DEZAMAGIRE OLIMPIADE

Olimpiada de romana este foarte prost organizata de vreo 3 ani!!!Dar anul acesta a fost culmea tupeului!Si copilul meu a fost foarte dezamagit pentru acelasi lucru.Nu am facut contestatie si ne-am trezit cu diferente foarte mari dupa contestatii!!Cum este posibil asa ceva? De ce nu se spune clar INAINTE de olimpiada, un clasament exact intre 120-115 locul I, intre 115- 110 locul II si asa mai departe..FOARTE PROASTA organizare!!!Subiecte GRESITE si schimbate dupa o ora de lucru!!! Clasa fara supraveghetori, sau doar unul!

ctean
18 martie 2016
viitorul

e si uite asa vad si copii cum este sistemul si ei tot asa o sa il aplice cand vor creste si vor ajunge in functii , deci nu ne facem bine niciodata asta este educatia pe care o primesc de cand sint mici.

parinte
18 martie 2016
,,Speranta nu va muri niciodata"

Tipic pentru aceste personaje din ISJ, de a arunca pisica moarta pe spinarea profesorilor evaluatori si in curtea ministerului. Probabil ca au genetic aceasta tendinta. Altfel nu ajungeau unde au reusit sa ajunga. Nu se stie insa, daca vor mai ramane acolo. Depinde de parintii care vor lua atitudine.

aberatii
18 martie 2016
ISJ- de rahat

Draga Codreanu , mai bine trimiti la presedinte, ca ministerul e tot de-al vostru, va trimite hartia inapoi, tot voua... si cum nu stiti legile, sau daca le stiti , le aplicati discretionar... bietul copil tot nedreptatit va fi... Sau, ce ziceti, nu-i mai bine sa intrebati HAGA... Am ajuns de tot rasul cu un ISJ plin de matracuce cu cate doua scaune (norme) care de fapt nu fac nimic... RUSINEEEE ISJ Constanta... Ajunge!!!! Nu mai merge cum mergea, lumea a inceput sa reactioneze!!! Chiar nu pricepeti?!

olimpica
18 martie 2016
despre isj

HUO HUO! anul trecut numarul locurilor la olimpiada a fost mai mare decat in alti ani pentru ca trebuia sa ajunga acolo ,, prietenii,, inspectoratului de la Mircea. Suntem ingrijorati ; anul acesta nu ati avut pe nimeni? La toate disciplinele se trimit 2-3 copii la nivel de clasa numai la romana cate unul.Nu este Constanta gazda olimpiadei internationale de literatura romana? Nu au dreptul olimpicii Constantei la mai multe locuri la faza nationala ? Dar ISJ -ul doarme.....sau au ramas fara pile?

despre articol
18 martie 2016
olimpiada

Felicitari parintilor care nu s-au lasat si au facut contestatie la contestatie. Cum este posibil sa pierzi locul 1 in urma unei contestatii in care primesti 12 puncte. Cine a corectat? iar cand alti parinti au facut contestatii raspunsul a fost ; Va permiteti sa ne puneti la indoiala profesionalismul colegilor care au corectat? Cati evaluatori au corectat? toti au gresit cu 12!!!!!!! puncte............nu e trasa de par problema. Dar cat tupeu trebuie sa ai sa furi locul 1 unui copil apoi sa te lauzi la ziar cu scolile din judet care fac concurenta scolilor din oras. SALUTAM COPIII CARE MERITA INDIFERENT UNDE LOCUIESC.....DAR SA FIE PE MERIT. INCA CEVA IMPORTANT ; alti parinti care au facut contestatie sau trezit in urma acesteia cu nota scazuta, altii de frica scaderii punctelor nu au mai facut deloc contestatie. EU SUNT UN PARINTE CONFUZ: SA FAC SAU SA NU FAC CONTESTATIE? daca nu fac.....copilul meu sufera ca a muncit si este neindreptatit. daca fac va fi neindretatit in viitor.........prietenii stiu de ce

Serios, doamnelor inspectoare?
18 martie 2016
care metodologie?

Pai prevederile metodologiei trebuiau sa fie aplicate in timpul olimpiadei!!!! Acum ce metrodologie mai respecta inspectoratul, dupa ce au facut-o de oaie? Ei respecta legea dupa ce o incalca? Deruta totala, oameni buni! Si o mare bataie de joc!

James Bagabond
18 martie 2016
Surprinzator

Ca nu pricepeți ca un om a făcut contestație și s-a admis prin diferență de 13 puncte, adică cel puțin 12 puncte-10% din punctajul maxim. De unde naiba concluzie 1+1=3? Ce logică este asta? Putea avea și 15 puncte în plus, era admisă. Care este problema? Niciuna. Singura discuție ar putea fi la corectura a doua față de prima. Dacă ar fi corectat cei de la contestație și lucrarea ăia cu 112 puncte poate altă era situația. Ministerul va răspunde ca metodologia a fost respectata. S-a admis o contestație la care 102+13=114. De unde o scoateți 1+1=3?

ardiles
18 martie 2016
las(a-le ca sunt) fierbinti

Uniti-va si actionati, Numai asa puteti starpi mafia fantastica din ISJ. Pana acum fiecare a reactionat doar cand a fost atacat personal, in rest s-a intors cu spatele si a spus ca nu e problema lui. Asta le-a intarit pe nulitatile din isj si le-au facut sa creada ca sunt dumnezeu pe pamant. Vine odata si vremea decontului...

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4633 secunde