Părinții au început să se plângă de problemele din școli

2430
22
Părinții au început să se plângă de problemele din școli - parintii-1412793042.jpg

Articole de la același autor

De la începutul anului școlar, părinții unei clase pregătitoare, alternativa step by step de la Școala nr. 12 "B.P. Hasdeu" din Constanța sunt obligați să-și preia micuții acasă în fiecare vineri la ora 12, și nu la ora 16, în ciuda programului prevăzut prin metodologia Ministerului Educației.


"Am epuizat cazarea la bunici, verișori, cumnați și alte neamuri în aceste patru săptămâni, tot sperând că problema își va găsi o rezolvare și conducerea școlii va găsi un alt doilea cadru didactic, așa cum se prevede legal. Am încercat să luăm legătura cu doamna directoare, dar ni s-a motivat în permanență că este ocupată cu pregătirea unei întâlniri dintr-un proiect european. O înțelegem și pe doamna învățătoare că este epuizată și nu mai poate, dar de ce se întârzie găsirea unei soluții", au sesizat părinții redacției "Cuget liber".


Ieri, prof. Laura Popa, director, și prof. Elena Pișmiha, director adjunct, au fost foarte surprinse să afle despre această problemă. "Mi se părea mai firesc ca acești părinți să ni se adreseze nouă, direct, mai ales că m-am prezentat la toate ședințele cu părinții și le-am solicitat să ne aducă la cunoștință orice ne-mulțumire", a declarat prof. Popa. Adăugând că se caută o soluție pentru rezolvarea acestei situații, dar este dificil pentru că nu mai sunt cadre didactice calificate în al-ternativa educațională step by step. "Am așteptat să se epuizeze toate etapele de ocupare a posturilor și vom încerca să găsim o învă-ătoare", a spus același director. Iar prof. Pișmiha a adăugat că, în cele din urmă, dacă nu vor găsi, vor angaja un cadru necalificat.


Din dorința de a-i ajuta pe părinții care au apelat la ziarul "Cuget Liber", le-am propus celor două directoare să mute vinerea copiii din această clasă împreună cu cei de la clasa I alternativa step by step. "Nu se poate, întrucât sunt foarte mulți la fiecare nivel. De altfel, toate aceste clase au fost înființate la solicitarea părinților și cunoaștem faptul că este privită ca o variantă de after school", a mai spus prof. Popa.


Conform metodologiei, colectivele de copii sunt coordonate de două cadre didactice titulare, calificate, de preferat cu gradul didactic I, care au urmat cursuri de formare pentru alternativa educațională step by step. 


În aceste condiții, am încercat să aflăm de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța ce soluții există. "E foarte adevărat că ar fi bine ca ambele cadre didactice să fi absolvit cursuri de specialitate, dar vom căuta să rezolvăm această problemă cât mai repede și în beneficiul copiilor", a declarat prof. Mihaela Anghelescu, inspector școlar de specialitate învățământ primar.




Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Parinte de la Step
8 octombrie 2014
Musamalizare

Stati linistiti, la Scoala 12 programul este scurt vinerea si pentru clasele care au doua invatatoare!!! Ne motiveaza ca sunt copiii obositi, dar, de fapt, dumnealor s-au gandit ca le prinde bine ca vinerea sa nu calce pe la scoala decat o data la doua saptamani (venind doar cea care e in tura de dimineata!). Si totul se desfasoara cu acordul conducerii, care nu vrea sa supere pe nimeni (o mai fac si pe surprinsele!). Dar cu noi, parintii, cum ramane? Suntem buni numai sa dam bani? Ba pentru auxiliare, ba pentru curent, ba sponsorizare la gradinita, ba pentru Comenius...

un parinte
9 octombrie 2014
vai de scoala 12

Scoala 12 nu mai e ce a fost oameni buni!Am avut ambii copii acolo si numai scoala nu se face!Se preda numai ca sa nu se spuna ca nu se face scoala,note pe referate si spaga makidoneasca e in floare ca e pline de copii makidoni.Sint ascultati la ore nu stiu nimic si li se pun note mari.Nu va mai faceti iluzii ca profesorii nu isi dau deloc interesul,mai mult de atit ii taxeaza la note pe cei care nu fac meditatii cu dinsii,si majoritatea copiilor ies niste incultiScoala 12 e o scoala slaba din toate punctele de vedere-nu a ramas decit numele de ea

parinte
9 octombrie 2014
step

Care e programul step by step? De unde moda una dimineata una dupa amiaza... Program step real 8-10 o invatatoare, 10-14 ambele invatatoare si 14-16 o singura invatatoare.i Din cauza asta se cheama step-by step=pas cu pas. Aviz directoarelor, care sunt varza

horas
9 octombrie 2014
scoala 29

eu a trebuit sa imi mut copilul de la sc 29 la sc.7 la sc.29 invatatorea spune copiilor ca sunt adunaturi de pe strazi .. ii plesnea ea fiind chemata de la pensie ... directiunea nu lua nicio masura mizerie la sc29

Parinte
9 octombrie 2014
Scoala de doi lei

Dragi parinti, daca puteti evitati scoala 12. Este o adunatura de profesori analfabeti si spagari. Esti elev bun numai daca parintii sunt cu toate cotizatiile la zi (fondul scolii, fondul clasei, taxa pt bodyguard, taxa pt ora de sport, bani pt manuale, culegeri etc.) si toate acestea fara vreo factura sau chitanta, toate sub obladuirea directoarei Popa. Sunt profesori care ii ameninta pe elevii care nu cumpara asa zisele culegeri de la ei ca ii lasa corigenti, cu toate ca acestea se gasesc in librarii la un pret mult mai mic.

Parinte
9 octombrie 2014
Mizerie si mizerii in Sc. 12

Daca pana anul trecut mai era cum mai era, anul asta parca au luat-o razna!!!!!!!!!!!!Mizerie pe holuri, cosurile de gunoi de dimineata zac pline sub nasul celor de la gimnaziu, sat fara caini...DEBANDADAAAAAAAAAA!!! La ce naiba ni se mai cer atatia bani?

foame de bani
9 octombrie 2014
la DNA cu puopa

bani, bani, bani si iar bani la asta se rezuma toata activitatea educationala, colectare de tot felul de fonduri si taxe fictive fara sa primesti vreodata vreo chitanta.

parinte
9 octombrie 2014
puroiul din Sc.12

Da, dragi parinti! Scoala 12 e foarte bolnava din cauza fostei conduceri in frunte cu prof. Florea sau Socol sau cum o mai chema. Timp de 6 ani, cat a pastorit in aceasta scoala, a instaurat toate taxele pe care le reclamati acum. De ce atunci nu ati strigat prin ziare? De ce v-ati complacut in mizeria raspandita de aceasta femeie, care nu poate fi numita doamna? Atunci ati plecat urechea la grosolanele si nerusinatele ei minciuni! Ati uitat cum venea la sedintele noastre si impunea: bani pentru paza, bani pentru uniforme etc.?Acum ati prins curaj? Aceasta odioasa femeie nu are nimic sfant! Debandada de care vorbiti este rezultatul priceperii ei de a conduce, de a profita de buna credinta a noastra, de dorinta de a ne sti copiii in siguranta, invatand adevarata carte. Nu se face carte? Pai cate ore a facut doamna ex-director ca sa le poata cere subalternilor sai sa faca? Cam putine si prost pregatite! Haideti sa lasam sa treaca PUROIUL, care a dat pe afara, sa se vindece BUBOIUL si apoi vom vedea cum cosmetizam rana ramasa, cum vom face sa nu ramana cicatrice.Ce vedeti azi nu sunt rezultatele noii conduceri.

Parinte
9 octombrie 2014
Mizerie si mizerii in Sc. 12

Draga "parinte" (nu am nimic cu tine dar dupa cum vorbesti esti implicat direct sau prin alianta in noua conducere (parerea mea!)), din nefericire pentru tine cred ca sunt un pic mai la curent cu ce se intampla prin scoala asta. Am avut sansa sa-i cunosc personal pe ultimii trei directori. Linisteste-te, doar in incinta scolii! Primul: Ciurea. Acum am sa te provoc, daca nu iti cer prea mult, la un mic exercitiu de aducere aminte. Mai tii minte cum arata scoala atunci? Dezastru. Clase, holuri, curte, sala de sport.Iti aduci aminte? Al doilea: Florea (nu stiu si nici nu ma intereseaza cum o mai cheama acum si ti-as recomanda sa nu te intereseze nici pe tine, o fi o problema ce se rezolva personal). Timid inceputul dar dupa vreo doi ani a inceput sa se vada. Curatenie, clase schimbate, holuri iar in ultimii ani si sala de sport. Mai tii minte? Si chiar nu imi aduc aminte deloc, dar deloc, sa fi venit vreodata si sa ceara bani. Ce am dat pentru paza si uniforme am dat asociatiei de parinti. Tu stii altfel? Nu o ridic in slavi, ar fi putut si ea sa faca mult mai multe. Al treilea: Popa. Asta da dezastru! Zilele trecute m-am ingrozit si am spus in primul comentariu de ce. Si inca ceva, ca tot era vorba de bani. Tie nu ti-au cerut pentru proiectul asta in care e implicata scoala acum? Ca mie, da. Sa auzim numai de bine, draga "parinte"!

Răspuns la: puroiul din Sc.12
Adăugat de : parinte, 9 octombrie 2014
Da, dragi parinti! Scoala 12 e foarte bolnava din cauza fostei conduceri in frunte cu prof. Florea sau Socol sau cum o mai chema. Timp de 6 ani, cat...
inspector de bun simt
9 octombrie 2014
scoala 12

Citesc cu dezgust comentariile voastre (chipurile parinti) referitoare la o unitate de invatamant. Nu ma intereseaza ca e 12 ca e 29 sau 249 - indiferent care ar fi aceasta, modul in care va exprimati doleantele si faptul ca ati ales modalitatea de a flecari in ziar, ma face sa ma gandesc ce educatie (nu) ati primit voi?!! Ce educatie ati dat voi in cei "7 ani de-acasa" copiilor vostri?! Nici nu vreau sa ma gandesc ce elevi exista in scolile astea unde "parintii" arunca vorbe nefondate intr-un ziar. Maine o sa citim ca parintii au schimbat invatatorul ca nu il pupa pe fisu in fund cum fac parintii acasa! Intr-o tara civilizata se ia legatura cu dirigintele/invatatorul, mai apoi directorul, si daca problemele nu sunt rezolvate urmatoarea etapa este inspectoratul. Probleme in scolile din Romania sunt, au fost si vor fi intotdeauna.

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4903 secunde