PĂRINTELE PICU se întoarce la Constanța. PROTEST în DUMINICA FLORIILOR, la Biserica SF. MINA

2390
27
PĂRINTELE PICU se întoarce la Constanța. PROTEST în DUMINICA FLORIILOR, la Biserica SF. MINA - parintelepicu1366641679-1366702197.jpg
Părintele Nicolae Picu se întoarce la Constanța, dar nu pentru a oficia slujba în Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina, din Parcul Tăbăcărie, întrucât a fost caterisit de către Arhiepiscopia Tomisului, ci ca să își îmbrățișeze credincioșii și să-i binecuvânteze.
Reamintim că povestea datează din toamna anului trecut, când Arhiepiscopia Tomisului a decis demararea unei cercetări la parohia Sf. Mare Mucenic Mina din Constanța.


În urma acestei cercetări, a rezultat că, în calitatea sa de paroh al bisericii Sf. Mare Mucenic Mina, preotul Nicolae Picu și-a asumat dreptul de proprietate asupra bisericii și oficiului parohial, efectuând cadastrul și intabularea în favoarea Asociației "Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina". Fapt ce contravine art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române (cu caracter de lege), care reglementează fără echivoc că o biserică, imediat după sfințirea ei, trece de drept în proprietatea și folosința unităților de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul și clădirile aferente ei. 


În consecință, Adunarea Eparhială, formată din 30 de membri, clerici și mireni, a decis suspendarea din preoție a preotului Nicolae Picu și deferirea lui spre judecată consistoriului eparhial, precum și demararea acțiunilor legale în instanță pentru recuperarea bunurilor. 


Ieri, printr-un comunicat postat pe site-ul său oficial, Asociația Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina publica mesajul părintelui Picu "Toate semnele extraordinare de atașament ale fiilor mei duhovnicești m-au mișcat adânc și au fost o mare mângâiere", adăugând că a decis să fie alături de credincioși în Duminica Floriilor. "Vă așteptăm la protestul nostru pașnic cu flori. Acesta va continua cu și mai mare putere în duminica Floriilor", se mai arată în comunicatul Asociației. 


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Tommenos
22 aprilie 2013
Dezbracati-va!

Ca rugaciunea sa fie placuta Domnului, va dau un sfat, dezbracati-va de hainele trufiei si ale lacomiei, goliti-va sufletul de pacat, caci asa dezbracati veti ajunge la Dumnezeu. Si asta tot parintele Nicolae ne-a invatat!

iobag
22 aprilie 2013
Vine sezonul florilor!

Ne apropiem cu pasi repezi de luna lui Florar, iar Floriile ca si ziua de Armindeni in acest an vestesc in chip frumos darul pe care Hristos ni l-a ingaduit... Viata! De ceva timp pajistea a prins viata, au incoltit rugile fierbinti catre Dumnezeu, pentru parintele Nicolae. Evident ca este asteptat cu bucurie, doar este cel care care le-a sadit in sufet acestor oameni, si intr-un mod iscusit, credinta neclintita in Dumnezeu. Evident ca poate sa se roage alaturi de cei pe care i-a invatat sa practice rugaciunea, sa pretuiasca adevarul, iubirea, smerenia. Credeti ca conteaza vesmintele somptuoase, accesoriile si zorzoanele de tinichea fluturate cu fala de unii slujitori pretinsi ai Domnului, care sunt gata sa arunce cu piatra minciunii si a fatarniciei, fara sa priveasca in adancul sufletului lor macinat de ura si invidie. Conteaza modesta smerenie, cugetul curat, sufletul curat ce-si rosteste din toata fiinta sa ruga fierbinte catre Dumnezeu. Asa ca ar fi bine ca cei ce s-au oțărât impotriva acestui om cinstit si drept sa-si priveasca in micimea sufletului lor si la faradelegile pe care le-au savarsit pana nu este prea tarziu, pentru ca Dumnezeu nu ingaduie nedreptatea. Veti vedea!

Vlad
23 aprilie 2013
popa picu

nu, numai slujeste !

Eu
23 aprilie 2013
IMPORTANT

Știu ca Observator era un ziar care nu minte! Oare sa fi început acum? AFLAȚI DACĂ PICU NU CUMVA A TRECUT LA CATOLICI, adică s-a lepadat de credință, exact ca unul din frații săi care este preot catolic! Oare Picu nu cumva are de restituit peste 13 miliarde vechi? NU II MAI PLANGETI DE MILA! CONTINUA SA ÎȘI BATĂ JOC DE SENTIMENTELE SINCERE ALE UNOR NEVINOVATI! Nu mai dați "apa la moara" unor astfel de escroci sentimentali si financiari

Eu
23 aprilie 2013
IMPORTANT

AFLAȚI DACĂ PICU NU CUMVA A TRECUT LA CATOLICI, adică s-a lepadat de credință, exact ca unul din frații săi care este preot catolic! Oare Picu nu cumva are de restituit peste 13 miliarde vechi? NU II MAI PLANGETI DE MILA! CONTINUA SA ÎȘI BATĂ JOC DE SENTIMENTELE SINCERE ALE UNOR NEVINOVATI! Nu mai dați "apa la moara" unor astfel de escroci sentimentali si financiari

IMPORTANT
23 aprilie 2013
Legat de BOTEZ

Mergi linistit acum si fa Botezul copilului tau! Nu va mai fi nevoie sa scoti din buzunar GRAMEZI de bani pentru Picu-japca plus ca in sfârșit se fac slujbele complet

Pt IOBAG
23 aprilie 2013
ALERTA LA IOBAG

Popa asta Picu al tau A JEFUIT cu japca lui o groaza de constanteni si nu numai, sub pretextul ajutorarii unor amarati!!! Cu siguranță el si familia lui se considerau AMARATI! DUMNEZEU SA-I IERTE

europeanu
23 aprilie 2013
Dracii

Mai astia care va semnati cu eu, important si pt iobag ! Lungiti-va limbile de draci pentru indaratnicul spagoveanu,seful vostru.

david
23 aprilie 2013
pentru cojocaru

Psalmul 108 1. Dumnezeule, lauda mea n-o ține sub tăcere. Că gura păcătosului și gura vicleanului asupra mea s-au deschis. 2. Grăit-au împotriva mea cu limbă vicleană și cu cuvinte de ură m-au înconjurat și s-au luptat cu mine în zadar. 3. În loc să mă iubească, mă cleveteau, iar eu mă rugam. 4. Pus-au împotriva mea rele în loc de bune și ură în locul iubirii mele. 5. Pune peste dânsul pe cel păcătos și diavolul să stea de-a dreapta lui. 6. Când se va judeca să iasă osândit, iar rugăciunea lui să se prefacă în păcat. 7. Să fie zilele lui puține și dregătoria lui să o ia altul; 8. Să ajungă copiii lui orfani și femeia lui văduvă; 9. Să fie strămutați copiii lui și să cerșească; să fie scoși din curțile caselor lor; 10. Să smulgă cămătarul toată averea lui; să răpească străinii ostenelile lui; 11. Să nu aibă sprijinitor și nici orfanii lui miluitor; 12. Să piară copiii lui și într-un neam să se stingă numele lui; 13. Să se pomenească fărădelegea părinților lui înaintea Domnului și păcatul maicii lui să nu se șteargă; 14. Să fie înaintea Domnului pururea și să piară de pe pământ pomenirea lui, pentru că nu și-a adus aminte să facă milă. 15. Și a prigonit pe cel sărman, pe cel sărac și pe cel smerit cu inima, ca să-l omoare. 16. Și a iubit blestemul și va veni asupra lui; și n-a voit binecuvântarea și se va îndepărta de la el. 17. Și s-a îmbrăcat cu blestemul ca și cu o haină și a intrat ca apa înlăuntrul lui și ca untdelemnul în oasele lui. 18. Să-i fie lui ca o haină cu care se îmbracă și ca un brâu cu care pururea se încinge. 19. Aceasta să fie răsplata celor ce mă clevetesc pe mine înaintea Domnului și grăiesc rele împotriva sufletului meu. 20. Dar Tu, Doamne, fă cu mine milă, pentru numele Tău, că bună este mila Ta. 21. Izbăvește-mă, că sărac și sărman sunt eu și inima mea s-a tulburat înlăuntrul meu. 22. Ca umbra ce se înclină m-am trecut; ca bătaia de aripi a lăcustelor tremur. 23. Genunchii mei au slăbit de post și trupul meu s-a istovit de lipsa untdelemnului 24. Și eu am ajuns lor ocară. M-au văzut și au clătinat cu capetele lor. 25. Ajută-mă, Doamne Dumnezeul meu, mântuiește-mă, după mila Ta, 26. Și să cunoască ei că mâna Ta este aceasta și Tu, Doamne, ai făcut-o pe ea. 27. Ei vor blestema și Tu vei binecuvânta. Cei ce se scoală împotriva mea să se rușineze, iar robul Tău să se veselească. 28. Să se îmbrace cei ce mă clevetesc pe mine cu ocară și cu rușinea lor ca și cu un veșmânt să se învelească. 29. Lăuda-voi pe Domnul foarte cu gura mea și în mijlocul multora Îl voi preaslăvi pe El, 30. Că a stat de-a dreapta săracului, ca să izbăvească sufletul lui de cei ce-l prigonesc.

Răspuns la: IMPORTANT
Adăugat de : Eu, 23 aprilie 2013
Știu ca Observator era un ziar care nu minte! Oare sa fi început acum? AFLAȚI DACĂ PICU NU CUMVA A TRECUT LA CATOLICI, adică s-a lepadat...
iobag
23 aprilie 2013
pentru ioropeanu

spagoveanul este șăful tau se-curistule

Răspuns la: Dracii
Adăugat de : europeanu, 23 aprilie 2013
Mai astia care va semnati cu eu, important si pt iobag ! Lungiti-va limbile de draci pentru indaratnicul spagoveanu,seful vostru.
27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Ce se va întâmpla cu Biserica Sf. Mina?
Pagina a fost generata in 0.2262 secunde