"Păpușarul cu suflet de copil" - o nouă lansare de carte

312

Articole de la același autor

Au mai rămas doar trei zile până la lansarea volumului "Aneta Forna Christu - păpușarul cu suflet de copil", coordonat de teatrologul constănțean Anaid Tavitian. Evenimentul va avea loc, vineri, 31 ianuarie, de la ora 11.30, la Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de Mare". 


Aneta Forna Christu, păpușarul cu suflet de copil, după cum o numește buna sa prietenă Anaid Tavitian, are o carte de vizită impresionantă, concretizată în peste 50 de ani de activitate pe scena Teatrului de Păpuși Constanța. Aici, din 1957, anul intrării sale în teatru, până în 1999, anul pensionării sale și mai apoi până în 2010, când a încheiat colaborarea cu instituția de cultură de la malul mării, a creat peste 100 de roluri memorabile, încununate cu premii importante, a regizat spectacole și a fost mentor pentru tinerii săi colegi. Acum, toate aceste realizări sunt cuprinse în volumul mai sus amintit. 


La rândul său, teatrologul Anaid Tavitian, mulți ani secretar literar și apoi consultant artistic al Teatrului de Stat Constanța, are o mare dragoste: teatrul de păpuși, mai ales că, înainte de a fi secretar literar la Teatrul Dramatic Constanța, a fost referent literar la "Păpuși". 


În 2011, la împlinirea a 55 de ani de existență a Teatrului pentru Copii, i-a dedicat acestuia un volum special, "Metamorfoza unui vis", care se adaugă volumului "Thalia Ex Ponto. La cumpănă de milenii", scris în colaborare cu Georgeta Mărtoiu, în 2001. De asemenea, în 2018, Anaid Tavitian și-a pus semnătura pe un alt volum important pentru istoria teatrului constănțean, "Eugenia Tărășescu-Jianu: scenograf". =


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Decembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4327 secunde