Papa Francisc încurajează lupta împotriva malariei

82
Papa Francisc încurajează lupta împotriva malariei - gettyimages859263204-1587902995.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a afirmat duminică că, în contextul epidemiei de COVID-19, nu trebuie să uităm de lupta împotriva malariei, care ''amenință miliarde de persoane din numeroase țări'', informează agerpres.ro.


''În timp ce combatem pandemia de coronavirus, trebuie să ducem de asemenea mai departe angajamentul pentru prevenția și tratamentul malariei, care amenință miliarde de persoane din numeroase țări'', a declarat suveranul pontif cu prilejul rugăciunii duminicale, amintind că sâmbătă a fost Ziua mondială de combatere a malariei.


Papa Francisc a subliniat că este alături ''de toți bolnavii, de toți cei care îi îngrijesc și de cei care depun eforturi ca fiecare persoană să aibă acces la servicii sanitare de bază adecvate''.


În anul 2017, pe plan global, circa 219 milioane de persoane au fost infectate, înregistrându-se 435.000 de decese, iar peste 90% dintre victime sunt din Africa, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).


Bilanțul cazurilor de paludism în Africa Subsahariană ar putea ajunge la circa 770.000 de morți anul acesta, echivalentul a ''de două ori mai mult ca în 2018'', a precizat sâmbătă OMS, malaria, spre deosebire de coronavirus, afectând în principal copiii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1903 secunde