Palmaresul concursului "Tinere condeie"

442
2
Palmaresul concursului

Articole recomandate

Sâmbătă, 16 martie, la sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, a avut loc acțiunea "Yașar Memedemin - personalitate a vieții literare tătare", acțiune care a debutat cu un simpozion dedicat vieții și activității celui care a fost unul dintre fondatorii UDTTMR, președinte al filialei Constanța a uniunii între anii 1993-1995, secretar general al uniunii în perioada 1995 - 1999, șef al Comisiei de Cultură, redactor șef al revistei Karadeniz, cadru didactic timp de 36 de ani la școala generală din Valu lui Traian, dintre care 35 de ani ocupând funcția de director al respectivei instituții de învățământ, dar, mai presus de toate a rămas în memoria tătarilor dobrogeni, dar și a celor din Crimeea și Turcia grație creațiilor sale lirice. Între anii 1996-2004, au apărut opt volume de poezii, toate scrise în limba tătară, sub semnătura lui Yașar Memedemin. 

În cea de-a doua parte a manifestării, s-a desfășurat Concursul "Tinere condeie", ajuns la a V-a ediție. Competiția s-a derulat pe două secțiuni, respectiv "Creație" și "Recitare din lirica regretatului Yașar Memedemin". La secțiunea "Creație", au intrat în concurs 12 lucrări, după jurizare, podiumul fiind adjudecat de Ibraim Iasin (locul III), Amet Elif (locul II) și Curti Iasmin (locul I), toți trei fiind elevi ai Școlii comunitare de limba tătară - Filiala UDTTMR Constanța. La secțiunea "Recitare" s-au înscris în concurs 60 de elevi, locurile I, II și III, fiind ocupate, la clasele I-IV, de Geafer Aylin (locul III) - Școala nr. 1 Valu lui Traian, Mologani Adil (locul II) - Școala comunitară de limba tătară - filiala UDTTMR Constanța și Husein Nur (locul I) - Școala "Gheorghe Țițeica", Constanța. La clasele V - VIII, au urcat pe podium următorii: Abduraman Mete Emre (locul III) - Școala "M. Dragomirescu", Medgidia, Abiltar Atina (locul II) - Școala "Lucian Grigorescu", Medgidia, și Gelil Cansel (Locul I) - Școala Valu lui Traian. În afara premiilor, toți elevii înscriși în competiție au primit diplome de participare și pachete cu fructe. De asemenea, ocupanții locurilor I, II și III au primit premii constând în cărți.

Manifestarea de sâmbătă a fost organizată de filiala Constanța a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România și Comisia de Cultură a UDTTMR și s-a desfășurat în prezența deputatului UDTTMR Varol Amet, a subsecretarului de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, și a vicepreședintelui UDTTMR, Demirel Caiali. De asemenea, la manifestare au luat parte președintele filialei Constanța a UDTTMR, av. Elvis Ismail, și președintele Comisiei de Cultură din cadrul uniunii, prof. univ. dr. Nuredin Ibram.

Comentează știrea

dogan iusuf
20 martie 2013
aceiasi paraziti

la o manifestare culturala s-a intrat cu lista lapoarta,nu intra decat cei care au pus mana pe Udttmr,de cand a trecut in lumea celor drepti d-l Menlibai Ekrem.De atunci la conducere s-au instalat indivizi numai sa profite.Cel mai vechi in acest sens este unul Ibrahim Orhan agronom!,in acesti ani si-a adus toata familia,nevasta la radio,la karadenizprofesoara de limba tatara,unde nu vine niciun copil,sefa comisiei de invatamant,agronomul,seful comisiei economice,fii tot asa destepti foc.In total famiglia ridica numai de la Udttmr peste 100 milione lei.Tatari treziti-va,pe 30 martie va fi Conferinta nationala a Udttmr ptr. modificarea statutului.Vor fi admisi tot aia de pe liste.Veniti cu totii Trbuie sa scapam de sobolani!

dogan iusuf
20 martie 2013
aceiasi paraziti

la o manifestare culturala s-a intrat cu lista lapoarta,nu intra decat cei care au pus mana pe Udttmr,de cand a trecut in lumea celor drepti d-l Menlibai Ekrem.De atunci la conducere s-au instalat indivizi numai sa profite.Cel mai vechi in acest sens este unul Ibrahim Orhan agronom!,in acesti ani si-a adus toata familia,nevasta la radio,la karadenizprofesoara de limba tatara,unde nu vine niciun copil,sefa comisiei de invatamant,agronomul,seful comisiei economice,fiii tot asa destepti foc.In total famiglia ridica numai de la Udttmr peste 100 milione lei.Tatari treziti-va,pe 30 martie va fi Conferinta nationala a Udttmr ptr. modificarea statutului.Vor fi admisi tot aia de pe liste.Veniti cu totii Trbuie sa scapam de sobolani!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Cine îi ia locul lui Curt-Mola
Pagina a fost generata in 0.5653 secunde