Palmaresul concursului de poezie dedicat unui poet turc

827
Palmaresul concursului  de poezie dedicat unui poet turc - palmaresulconcursuluidepoezie-1481562701.jpg

Articole recomandate

Comisia de învățământ a Uniunii Democrate Turce din România a organizat, în week-end, la Medgidia, un concurs de poezie dedicat poetului "Asik Veysel" (1894-1973) și destinat elevilor din clasele I-XII. Concursul a reunit un număr de peste 60 de elevi de la: Școala Gimnazială nr. 1 "Constantin Brâncuși", Școala Gimnazială nr. 3 "Spiru Haret", Școala Gimnazială nr. 4 "Mihail Sadoveanu", Școala Gimnazială nr. 6 "Lucian Grigorescu", Școala Gimnazială nr. 7 "Mircea Dragomirescu" și Colegiul Național "K. Ataturk".

Elevii participanți la concurs au fost evaluați de un juriu format din prof. Vildan Bormambet - inspector MENCS, prof. Icbal Anefi - inspector de specialitate ISJ Constanța, lector universitar dr. Ahmet Yenikale - Universitatea "Ovidius", Colegiul Naținal "K. Ataturk" și poeta Urfet Șachir. Din juriu a făcut parte și viceconsulul Republicii Turcia la Constanța, Murat Yalcin. Elevii au recitat poezii din opera marelui poet turc și au scris eseuri inspirate de poemele sale.

Juriul a acordat premiile pe trei categorii: învățământ primar, gimnazial și liceal. Locul I la învățământ primar a fost adjudecat de Ertur Ekal, locul al II-lea de Sali Esra, iar locul III de Ergean Cangalip. La categoria clasele V-VIII, pe locul I s-a clasat Sali Serian, pe locul II - Memedali Amina, iar pe locul III - Ibram Iucsel. La categoria învățământ liceal, premiul I a fost adjudecat de Aleyna Serkan, premiul al II-lea de Nicoleta Ivan, iar premiul III, de Alexandra Bica. Uniunea Democrată Turcă din România a mai acordat șapte mențiuni și un premiu special elevei Andreea Hagi.

v v v

Așik Veysel este unul dintre cei mai importanți poeți anatolieni, ale cărui versuri vorbesc despre dragoste, dar și despre fatidica moarte. Poet liric prin excelență, Așik Veysel a compus și versuri pentru cântece, fiind un virtuoz al instrumentului tradițional turcesc, "baglama".

Concursul de poezie "Asik Veysel" se înscrie în seria de acțiuni organizate de UDTR în scopul promovării limbii și culturii turce în rândul elevilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde