Oră de istorie și patriotism, la Mangalia

257
Oră de istorie  și patriotism,  la Mangalia - gradinitanr2mangalia3-1453646987.jpg

Articole de la același autor

Numeroase manifestări cultural-științifice dedicate sărbătoririi zilei de 24 ianuarie au fost organizate și în unele instituții de învățământ din Mangalia, printre care: Colegiul Economic, Școala cu clasele I-VIII "Gala Galaction" și Grădinița Nr. 2, care face parte din structura Liceului Teoretic "Callatis" din localitate.

Organizatorii au invitat specialiștii Muzeului "Callatis", din cadrul Complexului Cultural din Mangalia, pentru a le vorbi elevilor și preșcolarilor despre evenimentele care, desfășurate în urmă cu 157 de ani, au avut ca rezultat Unirea Moldovei cu Țara Românească.

Prof. documentarist Ibolya Negoiță și echipa pedagogică a Colegiului Economic din Mangalia au organizat, la Centrul de Documentare și Informare al instituției, un eveniment cultural-științific deschis de prof. Mihai Sandu, la care a fost invitat și cercetătorul științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, vicepre-ședintele Asociației de Balcanistică și Slavistică din România. Au mai fost prezenți prof. Nelida Ismail și prof. Simona Ciobănel, director.

La Școala cu clasele I-VIII "Gala Galaction" din Mangalia, muzeograf Liliana Bădin le-a vorbit elevilor din toate cele patru clase de a IV-a, despre importanța zilei de 24 ianuarie 1859, despre Cuza și familia sa.

Același muzeograf Liliana Bădin le-a vorbit mai apoi și preșcolarilor de la Grădinița nr. 2 din Mangalia, în cadrul unei activități culturale de către profesor-învățător Mihaela Balint. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Elevii sărbătoresc "Mica Unire"
Pagina a fost generata in 0.3972 secunde