"Ora de aur a Parisului", la Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski"

488

Articole de la același autor

"Carmen" de Georges Bizet este primul spectacol la care vă invită Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski" în acest sfârșit de săptămână. Acesta va avea loc, sâmbătă, de la ora 19.00, regia artistică fiind semnată de Răsvana Cernat, iar scenografia de Eugenia Tărășescu Jianu. 


Soliștii care vor delecta publicul sunt: Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Laura Eftimie, Liviu Iftene, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sârbu, Laurențiu Severin și Cristian Caragea. Dirijor va fi Gheorghe Stanciu. 


"Carmen" este o operă superbă compusă de Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera operei a avut loc la "Opéra Comique" din Paris, în anul 1875. Acțiunea se petrece într-o piață din Sevilla, unde soldații se amuză pe seama trecătorilor. Le trezește interesul frumoasa Micaëla, o tânără de la țară, venită să-și caute iubitul, pe Don José. Apoi, la scurt timp, apar muncitoarele de la manufactura de tabac. Dintre ele se remarcă senzuala Carmen, care încearcă să-l provoace pe Don José. Ce se întâmplă mai departe, vă lăsăm pe dumneavoastră să vedeți. 


Pentru că este duminică, 29 aprilie, instituția de cultură vă ispitește tot de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic "L’heure d’or de Paris", adică "Ora de aur a Parisului", a cărui coregrafie poartă semnătura binecunoscutului Horațiu Cherecheș. 


Soliști sunt Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu, Marius Eftimie, iar din corpul de balet fac parte Steward Douglas Callum, Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Nozomi Miura, Ryan Brown, Sayaka Tanno, Mizuki Kubota, Bogdan Bârsănescu, Shigeyuki Kondo, Kanoko Suzuki, Yuria Soeta, Deborah Rosner, Laima Costa, Mihai Pâslaru.


Despre acest show, organizatorii spun că arta a fost întotdeauna modalitatea de transcedere spre lumea spiritului, dincolo de cotidianul material al acestei existențe efemere, iar "harul" creației a îmbrăcat în practică o mulțime de forme de manifestare, în încercarea omului de a ajunge și a atinge lumea minunată a spiritului. 


"Fie că este vorba de creația științifică, literară, artistică, monumentală, muzicală sau coregrafică, aceste forme de manifestare le regăsim în Teatrul Kabuki, care astăzi este o combinație a ideogramelor pentru cântec, dans și artă într-un decor de lumini și umbre. Astfel, «L’heure d’or de Paris» este construit pe simbolistica oglinzii, paravanului și a apei. Ne găsim, așadar, în fața unei reprezentări care, în ciuda aparenței sale comune, de interior intim, se oferă privirii ca un labirint specular și o deschidere spre infinit. Totuși, toate mișcările care se repetă simetric-răsturnat sau pe orizontală sunt înscrise în spațiul reprezentării", au precizat reprezentanții teatrului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4645 secunde