Oportunitate pentru liceenii constănțeni să studieze în Polonia

286
Oportunitate pentru liceenii constănțeni să studieze în Polonia - colegiulcuza-1350914683.jpg
În anul școlar 2012-2013, Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuză" de-rulează proiectul "Mobilitate pentru o bună inserție profesională pe piața europeană a muncii în dome-niul IT", finanțat de Comisia Europeană prin programul sectorial Leonardo da Vinci, în cadrul Programului de Învățare pe tot Parcursul Vieții. 


Grupul de participanți la proiect va fi format din 15 elevi, clasa a XII-a care se specializează în domeniul Tehnician operator tehnică de calcul. Ei vor realiza stagiul de pregătire practică din curriculum, prin plasament, în centrul de formare Centrum Ksztacenia Praktycznego Polonia, în perioada 11 martie - 31 martie 2013.

Pentru selecția participanților, se va organiza concurs, care va avea loc la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuză" joi, 25 octombrie. Criterii care vor sta la baza selecției candidaților sunt următoarele: Calitatea de elev, clasa a XII-a, speciali-zarea: Tehnician operator tehnică de calcul, competențe profesio-nale în domeniu, dovedite în proba practică și media în anul școlar 2011-2012 la disciplinele tehnice, competențe lingvistice, de comunicare în limba engleză, nivel minim A1 constatat la selecție, recomandarea dirigintelui privitoare la nivelul educației, calități morale și de comportament, motivație pentru formarea competențelor profesionale în domeniul electric, starea de sănătate.

Probele concursului de selecție: Probă scrisă și probă practică - competențe profesionale, probă scrisă și probă orală - competențe lingvistice, interviu (motivarea intenției de participare și beneficii personale). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ieri - elevi, azi - profesori
Luni, 15 Octombrie 2012
Stire din Actual : Elev înjunghiat în fața școlii
Pagina a fost generata in 0.3438 secunde