Operele lui Hemingway pot fi citite, pe îndelete, la Biblioteca Județeană

177
Operele lui Hemingway pot fi citite, pe îndelete, la Biblioteca Județeană - hemingwaysursawaylandfreepublic-1595431333.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, s-au împlinit 121 de ani de la nașterea lui Ernest Hemingway, mare scriitor american, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1954). Cu această ocazie, specialiștii Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman" din Constanța și-au adus aminte de acesta și le transmit cititorilor că pot găsi la bibliotecă foarte multe dintre operele scriitorului.

Hemingway a fost reporter de război în ambele conflagrații mondiale, dar și în Războiul civil spaniol, astfel încât proza sa este inspirată, în mare parte, de experiențele de pe front. Apoi, a fost foarte cunoscut pentru stilul literar lapidar, simplu, succint, folosind un minim de mijloace stilistice și artistice pentru obținerea unei imagini de impact asupra cititorului.

"Ernest Hemingway a dobândit faima literară în perioada interbelică; fiind stabilit la Paris, s-a alăturat unui grup de expatriați, din care mai făceau parte Ezra Pound, Francis Scott Fitzgerald și Gertrude Stein. În 1926, el a publicat romanul «Fiesta», care l-a făcut celebru în lumea literară.

În plus, el a avut o viață tumultuoasă, aventuroasă: a fost supraviețuitor în cinci războaie, patru accidente de mașină și două prăbușiri cu avionul. Faima și banii i-au permis lui Hemingway să caute mereu noi experiențe violente: participări la coride, vânători în Africa etc.

Dintre cele mai cunoscute titluri ale romanelor sale, enumerăm: «Adio arme», «Pentru cine bat clopotele», «Bătrânul și marea»", au declarat reprezentanții Bibliotecii Județene. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4816 secunde