Opera lui Anghel Saligny, pusă în lumină la Muzeul „Axiopolis” Cernavodă

510
Opera lui Anghel Saligny, pusă în lumină la Muzeul „Axiopolis” Cernavodă - saligny-1613670652.jpg

Articole de la același autor

Muzeul „Axiopolis” din Cernavodă, județul Constanța a găzduit în cursul zilei de ieri, vernisajul expoziţiei foto–documentare itinerante „În lumina culturii - opera lui Anghel Saligny”. Evenimentul a fost organizat, sub egida Bibliotecii Academiei Române, de Asociația pentru educație socio-emoțională „Combat Stress RO”, în colaborare cu Casa de Cultură „I.D. Chirescu” Cernavodă, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul Portului Constanța, Muzeul Militar etc. Aceasta poate fi vizionată până la data de 27 februarie.

Precizăm că expozița face parte din proiectul național „Valori și modele naționale în educația românească”, care a debutat la Biblioteca Academiei Române, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie 2021 și va continua în șase orașe din țară - Cernavodă, Constanța, Galați, Brăila și Târgu Ocna, Iași. Toate acestea sunt localități în care marele inginer și inventator român a realizat cele mai reprezentative construcții cu valoare de patrimoniu.

„Această expoziţie, în care au fost vizionate documente de patrimoniu ilustrează şi șase imagini unicat de la construirea Podului Carol I, aflate în colecția Cabinetului de Stampe al Bibliotecii Academiei Române, precum şi mesajul Regelui Carol I care a fost zidit la temelia piciorului stâng al podului ce îi poartă numele. De asemenea, vizitatorii pot admira schițele Teledinamicului de la Salina Târgu Ocna. Toate acestea vor prilejui o întâlnire de suflet cu o mare personalitate a acestei țări, inginerul-inventator Anghel Saligny și ne oferă ocazia să îndeplinim o datorie pe care o avem ca un testament mut, scris sub semnul istoriei, credinței și valorilor românești”, au declarat organizatorii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6505 secunde