Elevii, părinții și profesorii au strâns bani pentru jocuri educative

"Oktoberfest", la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul"

1267

Articole de la același autor

Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" din Constanța a desfășurat, zilele trecute, o activitate în care au fost implicați nu doar copiii, ci și cadrele didactice și părinții, care, laolaltă, au făcut un lucru extraordinar: au strâns suma de 8.700 de lei, fonduri necesare desenării unor jocuri educative în curtea școlii. 


Deși a fost o zi de week-end, sâmbătă, la Școala "Mihai Viteazul" a fost "Oktoberfest". Într-o atmosferă adecvată sezonului în care ne aflăm, toată lumea, cu mic, cu mare s-a distrat și s-a amuzat, dar nimeni nu a uitat scopul acestei întâlniri: strângerea de fonduri pentru a realiza jocuri educaționale în curtea școlii. Inițiativa i-a aparținut unuia dintre părinți, Florian Vârdol, reprezentant în relația cu conducerea școlii. Acesta ne-a declarat că, în urmă cu câteva luni, cadrele didactice, împreună cu Asociația "Școala Viitorului" din cadrul școlii, au organizat un eveniment în vederea strângerii de fonduri pentru a pune în aplicare un proiect mai mare - parc cu băncuțe pentru copii în curtea școlii. 


Evenimentul presupunea donații pentru mărțișoare confecționate de copii și cadrele didactice. 
"Mi-am făcut planul să particip la acest eveniment și să achiziționez mărțișoare, dar după două zile de la lansarea evenimentului, am constatat că nu mai existau mărțișoare. Am rămas foarte surprins și plăcut impresionat. Acesta a fost momentul care m-a inspirat în organizarea evenimentului «Oktoberfest» din acest an. 


În toamna acestui an, am avut privilegiul să fiu ales ca reprezentant al părinților în relația cu conducerea școlii. Când am candidat, am explicat că am câteva proiecte pe care doresc să le înfăptuiesc pentru copiii școlii nr. 29. Prima necesitate pentru a derula niște proiecte este să ai fonduri. Vehiculul pentru a strânge aceste fonduri exista deja, asociația școlii, al cărei președinte este Vera Simion. Atunci, am propus tuturor organizarea evenimentului amintit. «Oktoberfest» este o sărbătoare germană ce are loc peste tot în lume, în perioada toamnei. Școala nr. 29 are, prin tradiție, clase unde se predă limba germană. Combinând cele două elemente, ne-am gândit că ar fi perfect să sărbătorim și noi acest eveniment și să organizăm ceva ce nu a mai fost făcut în Constanța", ne-a declarat părintele. 


XXX 
Pentru că totul s-a desfășurat la sfârșit de săptămână, iar copiii voiau să se joace, adulții le-au organizat mai multe jocuri specifice bâlciurilor, jocuri la care au participat și copiii, dar și părinții. Cu toții au participat la concursuri de aruncat inele, concursuri de tir, minigolf, popice etc.


Așa se face că, sâmbătă, mai multe cadre didactice și câțiva părinți au venit de la ora 7.00 pentru a aranja sala de sport, să organizeze jocurile, deci să se pregătească de sărbătoare. Două ore mai târziu, sala era foarte plină de copii, părinți și cadre didactice. 


La final, toată lumea a fost mulțumită, iar după ce s-au amuzat copios, s-a reușit și strângerea sumei de 8.700 de lei. Ca urmare, săptămâna  aceasta vor începe procedurile pentru a pune în aplicare proiectul la care am făcut referire: desene educative pentru copii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1197 secunde