Oferta educațională pentru 2019 - 2020, prezentată la Târgul de primăvară

924

Articole de la același autor

Elevii care se pregătesc pentru admiterea în clasa a IX-a sunt așteptați, astăzi, la Pavilionul Expozițional din Constanța, pentru a vedea ce opțiuni au și a-i ajuta să se decidă asupra liceului pe care vor să îl urmeze.


Sub sloganul "Alege Educația! Este calea către viitorul tău", evenimentul este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborare cu Consiliul Județean Constanța, Instituția Prefectului - Județul Constanța, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, universitățile constănțene și alți parteneri educaționali. Târgul ofertelor educaționale se adresează elevilor din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, părinților acestora, precum și elevilor de liceu interesați de traseul educațional și de formarea profesională. 
Instituțiile de învățământ își vor expune oferta atât la Pavilionul Expozițional Constanța, cât și în alte patru centre și unități școlare din județul Constanța, la Medgidia, Mangalia, Cobadin și Cernavodă. Ofertele educaționale din învățământul liceal teoretic, vocațional sau tehnologic, alături de oferta unităților cu învățământ profesional dual pot fi vizionate în cele patru locații, între orele orele 11 - 18.00.


De asemenea, la ora 12.00, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Sebastian Metz, și inspectorul școlar general, prof. Zoia - Gabriela Bucovală, vor semna acordul de parteneriat dintre Camera de Comerț și Industrie Româno - Germană și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin care  învățământul profesional și dual va constitui alternativa viabilă pentru piața muncii. Obiectivul acestui parteneriat îl reprezintă măsurile de colaborare și de sprijin reciproc pentru educarea și informarea publicului cu privire la învățământul profesional și dual.
Deschiderea oficială de la ora 11.00. Pe parcursul zilei, sunt așteptați peste 7.000 de elevi, alături de părinți sau alte persoane interesate, iar CJRAE Constanța va aplica și de această dată, chestionare de opinie.


Câți elevi vor termina liceul și câți merg la facultate?
Potrivit studiului realizat în cadrul proiectului "100 de români", dacă România ar fi o comunitate de 100 de oameni, doar 65 dintre ei ar fi absolvenți de liceu, 15 ar avea studii superioare, 14 ar avea studii medii, trei ar fi urmat o școală de meserii și trei dintre ei nu ar avea studii. De asemenea, dacă România ar fi o comunitate de 100 de oameni, unul dintre ei ar fi analfabet. Statisticile mai arată că, 64 dintre ei nu ar cunoaște nicio limbă străină, 25 ar vorbi o limbă străină, 10 ar vorbi două limbi străine, iar unul singur ar cunoaște trei sau mai multe limbi străine. În plus, dacă România ar fi o comunitate de 100 de oameni, 38 ar fi analfabeți funcțional și doar patru din cei 100 ar beneficia de un curs de perfecționare sau reconversie profesională într-un an.
În ce privește studiile superioare, dacă România ar fi o comunitate de 100 de oameni, 54 din ei ar fi fete, 46 băieți, dar doar trei din total ar deveni studenți. Totuși, din 100 de studenți, 18 absolvenți de universitate ar lucra în alt stat al Uniunii Europene.
Infografiile pot fi accesate și pe site-ul www.100deromani.ro. Proiectul este susținut de Lidl România și urmărește măsurarea și îmbunătățirea indicatorilor României conform cu Obiectivele de Dezvoltarea Durabilă ale ONU. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6055 secunde