O scriitoare dobrogeană de excepție lansează două romane fermecătoare

881
O scriitoare dobrogeană de excepție lansează două romane fermecătoare - oscriitoaredobrogeanadeexceptie-1509955506.jpg

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române găzduiește un eveniment literar de extraordinar. Scriitoarea Diana Dobrița Bîlea, unul dintre cei mai talentați romancieri dobrogeni, lansează două volume fermecătoare: "Îngerul Linei" (apărut în 2016, recent distins cu Premiul de Excelență, de către Clubul Amiralilor) și "Omul dintre două lumi" (apărut în 2017).


Evenimentul va avea loc joi, 9 noiembrie 2017, începând cu ora 17.


Prezintă: profesorul Marina Cupșa, scriitorul Ovidiu Dunăreanu, profesorul universitar Enache Tușa și poetul Mircea Lungu. Mădălina Ionela, studentă în anul III la actorie va susține un monolog din romanul "Îngerul Linei", iar Clubul Umoriștilor Constănțeni va contribui cu ingredientele specifice genului, la buna dispoziție generală. Moderatorul întâlnirii este Aurel Lăzăroiu, președintele Cenaclului Literar "Mihail Sadoveanu".


Potrivit autoarei: "Îngerul Linei este o carte inspirată din viața oamenilor străzii și ai canalelor, o radiografie dureroasă despre o categorie socială care face parte, rușinoasă!, din peisajul postdecembrist al marilor orașe românești și pentru care cei ce s-au perindat la conducerea țării n-au făcut nimic. Este o carte despre neiubire, despre neiubirea românească mai exact, care permite în fiecare zi ca acești oameni să sufere sau să moară de foame, de frig, din cauza lipsei unui acoperiș deasupra capului, expuși în permanență la boli grave și la pericole foarte mari. Frumusețea lăuntrică a acestor oameni, micile și naivele lor speranțe, solidaritatea dintre ei și lupta continuă cu duritatea vieții pentru a mai apuca și ziua de mâine sunt realități care umplu paginile romanului. Am scris această carte din dragoste de oameni și cu speranța că, într-o bună zi, societatea românească va fi totuși capabilă să (re)aducă în limitele normalului o categorie aflată în subteranul umanității. 


Romanul Omul dintre două lumi este o pledoarie pentru dobrogenism și pentru iubire ca sentiment universal, pentru tradițiile și arhetipurile oamenilor care trăiesc în spațiul dintre Dunăre și mare. Povestea de dragoste dintre Ileana și Călin se petrece într-un areal dominat de vraja lucrurilor imposibil de explicat prin rațiune, dar acceptate și înțelese afectiv, spiritual. Pe fundalul poveștii de iubire sunt evidențiate credințele, eresurile, prejudecățile, superstițiile și miturile lumii dunărene, care s-au păstrat nealterate până în societatea noastră (post)modernă."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0274 secunde