O oră „altfel”, în pandemie, la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”

246

Articole de la același autor

În vremuri de pandemie, unele cadre didactice găsesc soluţii dintre cele mai inedite pentru a-şi desfăşura activitatea de predare şi pentru a-i ţine pe copii captivaţi.

Săptămâna aceasta, elevii clasei a XII-a A de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” au avut parte de o oră „altfel” la materia de religie. Profesoara lor, Adriana Nicoleta Argatu, i-a antrenat într-o activitate interactivă, folosind tehnologia digitală, afară, în aer liber.

„Din dorința de a păstra un nivel ridicat al procesului de învățare – predare – evaluare, am aplicat o metodă centrată pe elev prin care aceștia au învățat, au descoperit, au sintetizat și recunoscut informațiile necesare conținutului didactic cerut. Printr-un joc educativ, QR Treasure Hunt, elevii au avut de descoperit indiciile așezate cu grijă în parcul colegiului. În echipe de câte doi, folosind telefoanele mobile, elevii au citit codurile, au identificat întrebările și apoi au descoperit răspunsurile. Activitatea a fost organizată sub forma unei competiții. Întreaga clasă s-a implicat, rezultatele foarte bune demonstrând succesul acestei metode, într-o perioadă în care este impusă distanțarea fizică pentru a ne proteja sănătatea”, mărturisește cadrul didactic.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4769 secunde