O nouă șansă pentru transportul gratuit județean al elevilor navetiști

331
O nouă șansă pentru transportul gratuit județean al elevilor navetiști - onouasansa6-1585749469.jpg

Articole de la același autor

Asociația Elevilor din Constanța anunță promulgarea legii privind respingerea Ordonanței de Urgență nr. 51/2019. Astfel, se creează din nou cadrul legal pentru facilitarea transportului județean gratuit al elevilor.

Ordonanța respectivă, pe care reprezentanții elevilor o numiseră "ordonanța abandonului școlar", scosese transportul județean din sfera serviciilor publice, făcând practic imposibilă acordarea de reduceri elevilor și accentuând problema decontării navetei.

În plus, odată cu intrarea în vigoare a ordonanței, la data de 25 iunie 2019, a dispărut obligația operatorilor de transport de a mai practica acele trasee considerate ca fiind nerentabile sau de a avea curse la intervale regulate.

"Acest lucru a lăsat mii de sate izolate de civilizație și zeci de mii de copii fără acces la servicii de transport, autostopul rămânând a fi unica soluție pentru a putea ajunge la școală a unor elevi", precizează Andreea Sabina Spătariu, președintele AEC Constanța.

În urma respingerii ordonanței cu pricina, elevii solicită acordarea de gratuitate elevilor la transportul județean, "pentru a nu accentua situația deja alarmantă în care sute de mii de elevi ajung să fie nevoiți să abandoneze școala, întrucât familiilor lor nu își permit să acopere costurile abonamentului de transport, având o situație materială dificilă". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4645 secunde