O nouă promoţie de absolvenţi la Academia Navală. „Am fost o generaţie norocoasă!”

517

Articole de la același autor

O nouă promoţie de absolvenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” se pregăteşte să intre pe posturi la Forţele Navale Române sau la diferite companii din domeniul navigaţiei. 262 de tineri au încheiat cei patru ani de academie şi unii dintre ei pornesc în aventura vieţii lor, pe mările şi oceanele lumii.





Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a găzduit, joi, 29 iulie, festivitatea de absolvire a studenţilor militari şi civili care şi-au încheiat anul acesta studiile universitare de licenţă. Cu acest prilej, a avut loc şi festivitatea de avansare în primul grad de ofiţer a studenţilor militari din Promoţia 2021 „Regele Mihai I – 100”, eveniment ce s-a desfăşurat în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiral de flotilă Cristian Lişman, şi a reprezentanţilor Statului Major al Apărării.

Prezent la festivitate, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a ţinut să le ureze tinerilor absolvenţi „Vânt bun din pupa” şi să le ureze succes în viitoarea carieră. „O instituție de învățământ militar unică în România, cu tradiție în peisajul universitar constănțean, Academia Navală «Mircea cel Bătrân» deține un valoros corp profesoral format din cadre didactice ale căror dedicație și excelență fac posibile performanțele ulterioare ale viitorilor ofițeri de marină. Felicitări atât proaspeților absolvenți cât și profesorilor! Viitorilor ofițeri de marină, le doresc ca învățăturile dascălilor care i-au format, dragostea de mare și de uniforma militară, să îi însoțească pe mările si oceanele lumii! Rolul dumneavoastră este esențial în apărarea și securitatea națională iar călătoria pe care o începeți astăzi este una a responsabilității și a datoriei față de țară!”, a transmis preşedintele CJC.



Şefă de promoţie cu media 9,63

În anul 2021, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” au promovat studiile universitare de licență 262 de studenți. Din cei 262 de absolvenți ai studiilor universitare de licență, 70 sunt absolvenți ai Secției Militare, Promoția 2021 „Regele Mihai I - 100”, dintre care 66 pentru Ministerul Apărării Naționale și patru pentru Ministerul Afacerilor Interne, iar 192 de absolvenți sunt de la Secția Civilă – Promoția 2021.



Şefa de promoţie, Sorina Florentina Băcanu, a absolvit Facultatea de Inginerie Marină, specializarea Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale, cu media 9,63. Tânara este din Brăila şi a ales să se întoarcă acasă după încheierea studiilor, preferând un post tot la Brăila.



„Punem punct celor patru ani de învăţământ superior militar. Emoţionaţi, dar în aceeaşi măsură cu multe vise şi speranţe, trăim acest moment intens, bucurându-ne alături de toţi cei dragi de acest moment important din viaţa noastră: absolvirea Academiei Navale «Mircea cel Bătrân». Încă din prima zi am păşit pragul acestei instituţii cu speranţă şi încredere şi, deşi drumul ales nu a fost deloc uşor, astăzi suntem deosebit de mândri de felul în care am crescut în cei patru ani. Am fost o generaţie norocoasă! În anul II de studii am defilat cu mândrie pe sub Arcul de Triumf cu prilejul Centenarului Marii Uniri, iar, la finalul aceluiaşi an II de studii, am avut privilegiul de a desfăşura practica în timpul unui marş istoric al navei-şcoală «Mircea», care a marcat împlinirea a 80 de ani de la intrarea velierului în serviciul Marinei Militare Române. Ambele evenimente vor rămâne două repere importante ale carierei noastre profesionale, deoarece au fost experienţe care ne-au iniţiat în tainele marinăriei şi ne-au dezvoltat spiritul camaraderesc”, a rememorat Sorina Băcanu, în discursul de final.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4174 secunde