Consiliul elevilor încearcă un nou scandal

O nouă mostră de prostie și nesimțire. "Vedeți-vă de note și de absențe și mai lăsați tupeul!"

5444
22
O nouă mostră de prostie și nesimțire.

Articole de la același autor

Directorul Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, prof. Alexandru Bujeniță, este un cadru didactic prea apreciat în sistemul constănțean de învățământ ca să poată fi plasat în centrul unui scandal provocat de propriii elevi.

Zilele trecute, auto-proclamatul Consiliu Județean al Elevilor constănțeni, prezidat de interimarul de-a VIII-a Constantin Alexandru Manda, trimitea presei un nou comunicat "belicos": "Ceea ce s-a întâmplat în Hârșova este regretabil, am luat legătura cu condu-cerea Consiliului Elevilor din Liceul «Ioan Cotovu» și i-am asigurat de tot sprijinul meu și al organizației. Mâine voi lua legătura cu directorul liceului, iar până la sfârșitul săptămânii mă voi deplasa personal în Hârșova. De asemenea, în cazul în care situația degenerează, luăm în calcul depunerea unei sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârșova", declara președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

"A fost o neînțelegere, au exagerat colegii mei"

Problema de la care a plecat toată această tevatură se leagă de intenția de introducere a uniformelor școlare și la Liceul "Ioan Cotovu", Consiliul Școlar al Elevilor ripostând cu o petiție semnată, chipurile, de 400 de elevi care se împotrivesc deciziei.

Ca o ironie a sorții, ieri, directorul Alexandru Bujeniță se afla la Brașov, împreună cu Iuliana Lazăr, liderul elevilor de la "Cotovu", și o delegație din Turcia, care efectuează o vizită în cadrul unui proiect european.

"Decizia de a se introduce uniforme apar-ține asociației de părinți", a ținut să ne precizeze din capul locului prof. Bujeniță. "E o pro-blemă delicată, dar care nu intră în atribuțiile și în decizia elevilor. Ei să-și vadă de absențe și de note și s-o lase mai ușor cu tupeul, mai ales când au o situație școlară atât de incertă", a adăugat același manager.

În dorința de a afla ce fel de elev este liderul Iuliana Lazăr, am discutat și cu dirigintele clasei a IX-a, prof. Petcu Oancea: "Se află undeva la mijlocul clasamentului, într-un colectiv foarte bun, în care ultima medie cu care s-a intrat a fost 8. Din păcate, are probleme cu absențele, fiind la limita regulamentului în ceea ce privește nota la purtare", a declarat prof. Oancea.

În cele din urmă, am stat de vorbă și cu eleva Iuliana Lazăr, care regreta cele întâmplate: "A fost o neînțelegere care a ajuns la un nivel mai mare. Eu i-am rugat să se potolească, dar era prea târziu". Întrebată cum justifică numărul mare de absențe nemotivate pe care le-a adunat în catalog, eleva Lazăr a afirmat că a desfășurat numeroase activități, dar și că are probleme de sănătate.

Cine are nevoie de asemenea lideri?

În finalul comunicatului trimis presei se arată: "CJE Constanța se solidarizează pe această cale cu elevii din Liceul Teoretic «Ioan Cotovu» și vom susține acțiunea lor împotriva introducerii uniformelor, acestea afectând individualitatea și dreptul la dezvoltare personală a elevilor constănțeni".

Dar cu absențele nemotivate cum rămâne și cu notele din catalog pentru care unii lideri ai elevilor sunt o rușine? Așteptăm un drept la replică și la această interpelare.

Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Eu
5 iunie 2014
Tupeu

Tupeul este la dumneavoastra. Ati scris un articol de CAC- AT. Doar un redactor nesimtit, pumpicurist, un catelus al sistemului prost in care ne aflam, putea scrie asa ceva. Ioana este o persoana foarte capabila, este un LIDER NU UN SEF CA DOMNUL DIRECTOR BUJENITA. Cine are urechi de auzit sa auda. O sa vina vremea in care o sa am grija de voi astia... "sefii cu beneficii". Si inca un pont. De ce vrea domnul Bujenita uniforme asa mult ? exista un comision, exista niste portitie... si multe buzunare. Revenind la Ioana, spre surprinderea voastra chiar a strans 400 de semnaturi, o sa va trimita si dovada daca doriti. Idiotilor( cautati in dex ce inseamna, mai ales pentru autorul articolului)

tot eu - tupeistul
5 iunie 2014
greseala

.... exista niste portite nu portitie, ma scuzati. Important este sa intelegi mesajul si va scoate comunismul din gandire. Mai aveti multe de invatat. Pacat ca va lipseste cel mai important "lucru". BUNUL SIMT. Poate din cauza asta voi redactorii astia fustrati scrieti numai porcarii. Fara bun simt ajungi sa lucrezi la un ziar online, sa fi prost platit si sa nu iti permiti decat interviuri prin telefoane. Parintii Ioanei chiar credeti ca nu are nimic de spus ?

elev
5 iunie 2014
RUSINE

Să vă fie rușine! Domnul Bujeniță ar trebui să-și numere zilele pe care le mai are în funcția de director. De când a venit dânsul în birou, numele liceului a luat-o rău de tot în jos datorită numirii pe criterii politice a acestuia în funcția de director. Dacă vreți să scrieți despre adevăruri, intervievați personalul școlii despre abuzurile din liceu, despre discriminările făcute pe baza culorii politice, statutului social sau notelor la materia pe care o predă mult stimatul director. În minunatul proiect European de care amintiți în articol au fost selectați să participe elevii numiți de Bujeniță pe baza unor criterii puternic discriminatorii. Referitor la Ioana, vă spun că a fost ȘANTAJATĂ de acest iubit personaj cum îl numiți, și sub nici o formă nu a declarat ce se spune în articol. Situația ei școlară este mai mult decât bună și o spun în numele colegilor mei că este un exemplu demn de urmat întrucât a avut curajul de a lupta împotriva "regimului totalitar-comunist" impus în școala noastră. Pentru "domnul" Bujeniță am un singur mesaj: NU ești șeful, NU comanzi !

Pentru EU
5 iunie 2014
Tupeist

Tupeul iti apartine, la fel si nesimtirea! Daca esti Ioana, se explica. Daca esti un coleg de-al ei, la fel. Cat despre gramatica limbii romane, nu mai vorbim, ai lipsit sigur de la ore! Dovada: "sa fi prost platit", "parintii nu are".

noni
5 iunie 2014
observatie

Ii recomand semnatarului "EU" mai multa cumpatare, rabdare si bun simt. Intai de toate cumpatare, pt ca s-a aprins repede si asta demonstreaza ca e legata de subiect mai mult decat se ascunde sub acest acronim, poate chiar fata despre care se discuta. Doi la mana, rabdare pt ca nervii te fac sa vorbesti aiurea, sa arati ca esti agramat, deducem astfel ca esti mai curand si elev/a si stai prost cu nervii. In al treilea rand bun simt, pt ca se vede clar ca ai mult tupeu (deci clar esti elev/a), multa aroganta pt ca ai amenintat imediat si fara perdea si mai esti si obraznic/a atata timp cat jignesti reporteri, directori de scoala si pe toti oponentii tai. Deci inca o data, ESTI ELEV/A. Cat despre uniforme, foarte bine, sa va puna sa le purtati, va mai baga disciplina in cap, ca se pare ca pt voi e mai importanta dezvoltarea personala, nu cea intelectuala. Si spre final, pt ca e logic ca esti cititor ocazional, aparut doar ca urmare a articolului, nu ma mai obosesc sa-ti explic cine sunt si o sa-i las pe cei care ma citesc si ma " cunosc " mai bine, sa-ti arage prin voturi cine are dreptate si cum sta treaba pe aici. Asa ca lasati fitele cum spune directorul vostru si treziti-va la realitate, traiti totusi in Harsova si nu -mi aduc aminte sa fie vreo putere economica.

gig
5 iunie 2014
c

nu iti pune nimeni pistoul la cap sa mergi la scoala. daca vrei sa inveti si sa ai o baza cat de cat solida trebuie sa mergi la ore si sa asculti de profesori. dupa ce termini, e treaba ta ce faci, cu cine te certi, pe la ce colturi cersesti..... eu cred ca directorul vrea binele copiilor pe termen lung si se zbate pentru asta.

parinte
5 iunie 2014
da

Mai copii va asteapta zile foarte grele .Lasati prostiile si respectati-va dascalii asa cum sunt mai ales pe cei care va vor binele .Restul sunt baliverne ...

Alexandru Bajdechi
5 iunie 2014
potential santaj

Foarte interesant ce se intampla acolo, ultima oara cand am vorbit cu Iuliana Lazar (fost candidat la functia de secretar CJE) era speriata de ce se intampla si mi-a cerut sfatul. Acum vad acest raspuns ceea ce ma duce cu gandul la un santaj.

ghici
5 iunie 2014
copii prosti

Mai bine v-ati sterge mucii de la nas inainte sa va dati cu parerea despre profesori si invatatment. Treisferturi din voi nu va lua niciodata bacul fiindca sunteti doat niste loaze agramate si incapabile. Mai bine v-ar interesa scoala decat scandalurile

Geamir Zurla
5 iunie 2014
dezgust

Toți cei care comentează acest articol, fie nu sunt în conștiință de cauză, fie sunt apropiați ai domnului Bujeniță. Dragă Noni, ca prieten bun al Ioanei, te asigur mie la sută că persoana "tupeistă" nu aduce nici măcar 1% din caracterul și inteligența Ioanei. Dacă preferați să comentați pe baza unor presupuneri și a rahatului care se mănâncă în presă, îmi pare rău, mie îmi demonstrați că sunteți niște persoane ușor de manipulat și non-intelectuale. Repet, dacă doriți să aflați adevărata situație de la Cotovu, așteptați un articol în care sunt intervievați atât elevii cât și personalul școlii cu privire la acțiunile domnului director. Uniformele nu au fost acceptate de către asociația de părinți ci au fost impuse de director având ca scuză prezența a nici 10% din părinți dintre care nu au fost toți de acord cu propunerea aceasta. Ironia este că în urmă cu 2 ani, când "șefu" nu era "șef" și s-a propus introducerea uniformelor de către vechea direcțiune, dânsul bătea ferm cu pumnul în masă că nu este de acord; ba mai mult, pentru a atrage simpatia elevilor, a promis că nu va introduce uniformele dacă va ajunge director. Acesta este mult iubitul director din învățământul constănțean. E grav dacă astfel de persoane le considerați modele....dar n-ai ce face când PSD e la putere. TREZIȚI-VĂ OAMENI BUNI! TRĂIM ÎN SECOLUL 21 !!!

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3668 secunde