După două decenii

"O noapte la Veneția" se joacă din nou la Opera Constanța

281

Articole de la același autor

Ultimul spectacol din stagiune "O noapte la Veneția", de J. Strauss, va avea loc pe data de 20 iunie, de la ora 19, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Această operetă nu s-a mai jucat la Constanța de mai bine de 25 de ani, când turiștii străini luau cu asalt Teatrul de vară din stațiunea Mamaia.

Directorul TNOB "Oleg Danovski", Daniela Vlădescu, ne-a declarat că este un titlu ales de publicul constănțean în urma unui sondaj de opinie, efectuat anul trecut. Publicul a avut de ales între "Țara surâsului", de Franz Lehar, "Contesa Maritza", de Emmerich Kalman, și "O noapte la Veneția", de Johannn Strauss.

"Este o comedie spumoasă, cu per-sonaje foarte pitorești din Veneția secolului XVIII, e vorba despre tradiționalul carnaval și un comic de situație care însoțește întreaga acțiune. Un spectacol vesel, alert, tot timpul se întâmplă ceva pe scenă. Baletul foarte bun, corul va dansa cot la cot cu baletul, iar orchestra sub bagheta maestrului Gheorghe Stanciu va fi și ea la înălțime. Mobilizare generală!", a subliniat Daniela Vlădescu.

Din distribuție, fac parte 13 soliști, iar regia este semnată Mario Nikolov, din Bulgaria, în timp ce scenografia îi aparține Adrianei Urmuzescu, din București. Mihai Mândruțiu semnează coregrafia.

"S-a lucrat intens, personajul colectiv-corul se va afla permanent în scenă și va dansa. Tot spectacolul este o comedie spumoasă, de bun gust, opereta are foarte multe arii cunoscute pe care cu siguranță spectatorii le vor fredona la ieșirea din sală", a subliniat directorul TNOB Constanța.

Nicoleta Onaș, șeful de producție, care este și asistent de scenografie, a urmărit îndeaproape realizarea numeroaselor costume și a decorului bogat. Realizarea acestui proiect este cu atât mai mare, cu cât s-a lucrat cu oameni foarte puțini și doar cu forțe proprii.

La rândul său, pictorul Adrian Crâșmaru, cel care a semnat toate fundalurile minunate, este unul dintre cei mai talentați din lumea teatrală românească. O mână de oameni a realizat o premieră cu sute de costume, elemente de decor și butaforie impresionante, în condițiile în care alte instituții de gen au toate aceste servicii externalizate.

Sâmbătă seară, publicul constănțean o va putea asculta pe Laura Eftimie în rolul Aninei, Ciboletta va fi Smaranda Drăghici, Barbara va fi interpretată de Lucia Mihalache, în timp ce rolul lui Caramello va fi jucat de Răzvan Săraru. Doru Itfene va fi ducele de Urbino, iar senatorii vor fi interpretați de Constantin Acsinte, Laurențiu Severin și Adrian Bădilă.

Tariful unui bilet pentru această premieră va fi în funcție de locul ocupat în sală, de la 20 la 50 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4801 secunde