O lucrare ce nu trebuie ratată, la Muzeul de Artă

437
O lucrare ce nu trebuie ratată, la Muzeul de Artă - tablouri-1530632494.jpg

Articole de la același autor

Una dintre lucrările cu care se mândrește Muzeul de Artă din Constanța și care trebuie neapărat văzută, atunci când ajungeți în zonă, este intitulată "Portocale și garoafe roșii", operă ce aparține celebrului Ștefan Luchian. Astfel, poetul plastic al florilor aduce în prim-plan un peisaj floral, realizat din ulei pe pânză. 


Reamintim că, prin opera sa, Luchian s-a dovedit a fi o personalitate artistică originală, afirmându-se cu o pictură generoasă, vibrantă, și care, prin paleta cromatică plină de lumină, prin poziția artistică înnoitoare, precum și printr-o scânteietoare expunere a limbajului, a reușit să transmită privitorului un mesaj umanist de mare calitate. 


Marele aport inovator adus de Luchian în pictura românească din perioada de dinainte de Primul Război Mondial este reprezentat de modul de transpunere a efectelor de lumină, care la el izbucnesc la fiecare tușă de culoare. 


"Natura nu trebuie s-o imiți, nici să o copiezi, trebuie să lucrezi în felul ei... Cum se poate lucra în felul ei? Să știi să observi, asta-i cheia... Natura îți dă povețe, când te pricepi să observi. Noi, artiștii, privim cu ochiul, dar lucrăm cu sufletul", spunea pictorul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5413 secunde