Prof. Simona Holubeanu:

"Nu văd rostul înscrierilor pe circumscripții, când cine vrea să ajungă la școala X face... imposibilul"

9463
17

Articole de la același autor

La a cincea generație de elevi, dar prima de clasă pregătitoare, prof. Simona Holubeanu, de la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir", a împlinit două decenii de când a venit, prin concurs, de pe băncile Colegiului Pedagogic. Inițial, a fost atât de convinsă că menirea sa este să fie învățătoare, încât considera că se descurcă fără studii superioare. Între timp, însă, a urmat cursurile secției Teologie-Litere a Universității "Ovidius". 


- Cum este să fii dascălul unei generații care butonează tableta din… scutece? 
- Este foarte frumos, dar și foarte greu. Pentru mine a fost destul de dificilă acomodarea. Am în clasă micuți care nu au împlinit nici acum 6 ani. Nu reușeam să-i atrag și le povesteam colegelor că mă pregătesc zilnic ca și cum aș avea inspecție. Căutam materiale, încercam să-i atrag și, totuși, nu reușeam în prima perioadă. Le atrăgeam atenția cu ceea ce doream să transmit, dar, după o scurtă perioadă, îi pierdeam. M-am speriat, am început să-mi pun întrebări dacă sunt eu de vină și nu fac ceva bine. La clasa pregătitoare, alternăm activitățile: la matematică lucrăm 10 minute, apoi cântăm, sărim într-un picior, batem din palme.


E drept că este și o clasă numeroasă, de 33 de elevi, dar acum ne înțelegem foarte bine. La recenta ședință cu părinții, am avut satisfacția să le pot spune că suntem pe drumul cel bun și că am progresat. 


Pentru cei mai mulți copii, este mult prea diferit felul cum se abordează la grădiniță activitatea față de clasa pregătitoare. La grădiniță, fiecare își spune punctul de vedere, când își aduce aminte mai spune câte ceva… 


- Considerați inoportună clasa pregătitoare în băncile școlii? 
- Când a fost implementat, programul sugera existența unui covoraș… Știți cum visam eu clasa pregătitoare? Băncuțele undeva în spate și în față să am un covoraș pe care să stăm toți, iar eu să le povestesc, ei să stea fascinați și să mă asculte. Eu am trăit experiența clasei pregătitoare, inițial, ca mămică, chiar din primul an când s-a organizat, cu fetița mea. Deși înainte eram împotrivă, ca mămică am fost foarte încântată și mulțumită și nu mi s-a părut ceva deplasat. 


Problema este numărul mare de copii din clasă, faptul că există unii părinți care își doresc să faci la clasa pregătitoare ce se face la clasa I sau a II-a. Și aceasta pentru că există învățători care lucrează în această manieră. 


Dacă părinții vin și spun că și-ar dori să facem literele de mână, să zicem, eu le explic programa și că vom fi buni pe ce trebuie. Crezul meu este acela de a-i atrage pe copii să vină cu drag la școală. Nu țip la ei tocmai pentru că nu vreau să vină cu teamă și încerc să lucrăm cât se poate de colorat, de animat. 


- Chiar nu ați putut să spuneți STOP când ați atins efectivul normat de 25 de elevi? 
- Nu vreau să sune a laudă, ci doar vă explic fenomenul. Știți cum se fac înscrierile acum: părintele specifică pe dosar "aș vrea la doamna X". Am avut 52 de părinți care au vrut să-și înscrie copiii la clasa mea și am redus până la 33. Și e din vina mea, pentru că nu am avut tăria necesară să refuz anumite persoane. Însă nu văd rostul înscrierilor pe circumscripții atâta vreme cât cine vrea să ajungă la școala X face… imposibilul. Și la seria trecută am avut peste 30 de copii și uneori nici nu mai realizezi că sunt mulți, când lucrurile merg bine. Pe de altă parte, regret că nu am timp suficient să vorbesc cu copiii despre pasiunile lor. Și câte avem de învățat de la copii, câte sentimente… 


- Dar despre discount-ul pe care învățătoarele îl primesc la achiziționarea auxiliarelor cum comentați? 
- La clasa pregătitoare nu este cazul, pentru că nu au manuale, dar au existat discuții aprinse și mă hotărâsem să nu mai cumpăr. Însă atunci când ai niște copii foarte buni, care vor să lucreze mai mult, totdeauna am încercat să nu-i plafonez, să-i opresc din creștere. Nu comentăm calitatea manualelor, dar este nevoie și de altceva. Și la seria trecută, ca și acum, sunt vreo doi-trei părinți foarte implicați, care strâng banii, comandă auxiliarele. 


- Apropo de relația cu părinții. Folosiți Facebook sau alte canale virtuale de comunicare? 
- Dinainte să apară Facebook, eu am inițiat blogul clasei, intitulat Palatul hărniciei - acum am adăugat și Delfinașii deștepți -, ca o modalitate de a informa părinții. La vremea respectivă, am avut o elevă a cărei mamă lucra pe vase de croazieră și pentru că nu putea participa la serbările copilului ei, mi-a venit ideea să postez filmări și fotografii cu ceea ce facem noi. Inclusiv o analiză la final de semestru cu ce activități am desfășurat, la ce concursuri am participat, ce trebuie să mai îmbunătățim, cu ce ne mândrim. Nu m-a ajutat nimeni, nu am cursuri de specialitate, ci am învățat de pe un alt blog, pas cu pas. Pe de altă parte, ca părinte, este emoționant să-ți vezi copilul în clasă, lucrând. Postez doar cu acordul lor. 


Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Părinte
13 martie 2017
Mulțumesc

Vă mulțumim de încurajare am înscris copilul la pedagogic CLS pregătitoare ,știu că nu am șanse dar felul cum a vorbit Dna inv la înscriere m- a încurajat multumesc

Nu conteaza
13 martie 2017
De ce accepti peste 30?dupa nr de telefoane de la pcr?

Lasa-ne femeie cu concursurile tale..in ce tara mai gasesti mizerii de concursuri,sambata?in UK,de ex,copiii nu au teste deloc,iar voi faceti si concursuri sambata,nu e destul ca ii terorizati cu teste de mici.Invatati si voi de la alte tari civilizate cum se face educatia adevarata.Doar in Romania ai sa vezi asa ceva.Nu pot sa refuz parintele.Daca au 30 de copii in clasa,nici copilul directoarei nu mai intra in clasa respectiva.Nu accepta nimeni mai mult de 30 de copii la clasa.Plus ca fiecare invataoare mai are inca o ajutoare de invatatoare la clasa,deci sunt 2 adulti la 30 de copii.Daca clasa are unul sau 2 copii cu nevoi speciale,aceia au profesorul lor de sprijin separat,PLATIT DE STAT.La invatamantul primar nu se dau teste.

Alt parinte
13 martie 2017
Pedagogic

Și eu am copilul la CLS pregătitoare Pedagogic tradițional și sunt mulțumit de alegere. Cel mic e feedback-ul pentru alegerea noastră ca părinți.

Rica
13 martie 2017
Da !

Cucoana a terminat Facultatea de Teologie si a devenit profesor . A intrat in facultate cu recomandarea Spagoveanului Teodosie si ocupa un post in invatamantul de stat tot cu interventia berbecului in sutana . Tare fata ! Incepe programul cu rugaciuni in care pomeneste de Inaltatul Satana si ceata lui de pupincuristi . Halal invatamant !

Colega
13 martie 2017
Vulpea si strugurii

Citesc articolele in care colegele mele, indiferent de scoala in care isi desfasoara activitatea, comenteaza... diferite situatii. Avem dreptul la opinie, nimic de zis, dar conteaza justetea afirmatiilor. Uneori, comentariile pe care ar trebui sa avem curajul sa le facem la activitatile metodice ( in spirit critic si constructiv) sunt retinute, dar devin dezlantuite sub masca Anonimus prin presa sau -nonformal- la colturi. Aceasta atitudine face rau intregii clase didactce si, dincolo de malitiozitati si chiar imprecatii, nu are nicio noima, nu aduce niciun beneficiu. Fara doar si poate, scoala foarte buna este aceea cu invatatori puternici care pot atrage copiii. Rezultatele sunt dificil de masurat , doar intr-un ciclu de scolarizare, atunci cand se trage linia,constatandu-se daca stiu sa scrie corect, sa citeasca bine, cursiv, coerent. Daca cel mai bun elev din clasa intampina probleme la ortograme, atunci... Concursurile... Cine isi doreste sa-si piarda sambetele corectand, si nu langa familie? Spiritul competitiv (fara exagerari) are legatura cu dorinta de autodepasire de mai tarziu, cu progresul, Copiii trebuie incurajati atunci cand vor sa participe si atunci cand se tem de concursuri, pentru a-si infrunta temerile. Bineinteles ca nu vor fi sanctionati daca nu vor sa se implice sau stresati cu acestea. Cine isi doreste din generatia urmatoare o masa amorfa, fara vibratie careia sa i se spuna " aport!" ? Putem sa ne intoarcem la fabule, sa le recitim, dar in oglinda, asa, ca la examenul de admitere la teatru... Putem sa incepem cu " Vulpea si strugurii"...

O botanista
13 martie 2017
Holubeanu

plantata si cimentata de Spagovean.

michel34
14 martie 2017
oferta de împrumut

Suntem bancheri în mai multe domenii de activitate. Din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă mai multe persoane din întreaga lume ne-am decis împreună cu avocații și notarii noastre în scopul de a acorda împrumuturi între persoane fizice și de la toți oamenii care sunt în nevoie. Deci pentru al tău nevoie de împrumuturi între persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare, fie pentru a revigora activitatea dvs. sau pentru realizarea unui proiect, pentru a rupe în cele din urmă din impas care cauza băncilor de respingerea de înregistrări cerere de credite, vom putea face împrumuturi variază de la €10.000, cu o rată a dobânzii de 3 % la suma pe care aveți nevoie și cu termene de rambursare, care va face viața mai ușoară. Deci, dacă aveți nevoie de împrumut nu ezitati sa ne contactati pentru a afla mai multe despre condițiile noastre. Pentru orice alte informatii va rugam sa ne contactati: E-mail: [email protected] cu stimă

michel34
14 martie 2017
oferta de împrumut

Suntem bancheri în mai multe domenii de activitate. Din cauza dificultăților financiare cu care se confruntă mai multe persoane din întreaga lume ne-am decis împreună cu avocații și notarii noastre în scopul de a acorda împrumuturi între persoane fizice și de la toți oamenii care sunt în nevoie. Deci pentru al tău nevoie de împrumuturi între persoane fizice pentru a face față dificultăților financiare, fie pentru a revigora activitatea dvs. sau pentru realizarea unui proiect, pentru a rupe în cele din urmă din impas care cauza băncilor de respingerea de înregistrări cerere de credite, vom putea face împrumuturi variază de la €10.000, cu o rată a dobânzii de 3 % la suma pe care aveți nevoie și cu termene de rambursare, care va face viața mai ușoară. Deci, dacă aveți nevoie de împrumut nu ezitati sa ne contactati pentru a afla mai multe despre condițiile noastre. Pentru orice alte informatii va rugam sa ne contactati: E-mail: [email protected] cu stimă

Dl. Roland Fredrick
1 iunie 2017
împrumut ipotecar

Salutare tuturor, Sunt creditor privat de împrumut, creditor fiabil și fiabil; Îi împrumut companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 2%. Dacă vi s-a refuzat un împrumut de la o instituție financiară bancară pentru unul sau mai multe motive. Căutați un împrumut de afaceri, împrumut personal, împrumut ipotecar, împrumut auto, împrumut student, împrumut de consolidare a datoriei, împrumut negarantat și capital de risc? Sunteți în locul potrivit pentru soluția dvs. de împrumut Dacă sunteți interesat de oferta de împrumut, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: ([email protected]) Salutari, Dl. Roland Fredrick.

cathalmchugh
14 august 2017
BEST OFFER BG/SBLC FOR LEASE OR SALE

We are Ireland based major/Direct providers of Fresh Cut BG, SBLC, POF, MTN, Bonds and CDs and this financial instruments are specifically for lease and sale.We are one of the leading Financial instrument providers with offices all over Europe. we always deliver on time and precision as Set forth in the agreement. You are at liberty to engage our leased facilities into trade programs, project financing, Credit line enhancement, Corporate Loans (Business Start-up Loans or Business Expansion Loans), Equipment Procurement Loans (Industrial Equipment, Air crafts, Ships, etc.) as well as other financial instruments issued from AAA Rated bank such as HSBC Bank Hong Kong, HSBC Bank London, Deutsche Bank AG Frankfurt, Barclays Bank , Standard Chartered Bank and others on lease at the lowest available rates depending on the face value of the instrument needed, Our Terms and Conditions are reasonable. DESCRIPTION OF INSTRUMENTS: 1. Instrument: Bank Guarantee (BG)/SBLC (Appendix A) 2. Total Face Value: 10M MIN to 50B MAX USD or Euro 3. Issuing Bank: HSBC, Deutsche Bank Frankfurt, UBS or any Top 25 . 4. Age: One Year, One Day 5. Leasing Price: 4+ 1% 6. Sale Price: 32+2% 7. Delivery by SWIFT . 8. Payment: MT103-23 9. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days. If you have need for Corporate loans, International project funding, etc. or if you have a client that requires funding for his project or business, We are also affiliated with lenders who specialize on funding against financial instruments, such as BG, SBLC, POF or MTN, we fund 100% of the face value of the financial instrument. Inquiries from agents/ brokers/ intermediaries are also welcomed; do get back to us if you are interested in any of our services and for quality service. Name : Cathal Mc Hugh E-mail : [email protected] Skype id : [email protected]

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4141 secunde