Nu știți cum să vă petreceți timpul liber? Iată câteva idei pentru weekend

939
Nu știți cum să vă petreceți timpul liber? Iată câteva idei pentru weekend - evenimentesursayoutube-1582904276.jpg

Articole de la același autor

Dragi constănțeni, primul weekend al primăverii 2020 debutează în forță și vă aduce în atenție o mulțime de evenimente la care puteți lua parte sau spectacole la care vă puteți relaxa și distra.

Pentru că am intrat în luna martie, toată lumea poate merge la Târgul de Mărțișor "Drag de tradiții", pe aleea pietonală de pe strada Ștefan cel Mare. Evenimentul dedicat primăverii va fi deschis până pe 2 martie, între orele 12.00 și 20.00. Părinții sunt invitați să cumpere mărțișoare, iar cei mici pot participa gratuit la atelierele susținute de voluntari de la Organizația Națională "Cercetașii României", pentru a confecționa felicitări, brelocuri din noduri cercetășești, figurine, brățări împletite și flori de primăvară realizate din diverse materiale.

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin" este locul în care doamnele și domnișoarele sunt invitate duminică, 1 martie, de la ora 18.00, la Concertul extraordinar de Mărțișor, susținut de tinerii artiști Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner.

În program sunt cuprinse lucrările: Béla Bartók - Dansuri Românești, Leo¹ Janáèek - Sonata pentru vioară și pian, Jules Massenet - Meditația Thaïs, Alexander Maria Wagner - "Patru piese pentru soț și soție", Alexander M. Wagner, Lukas Metzenbauer - "Un francez în Transilvania", din Opereta "Café Ringelspiel", George Enescu - Sonata pentru vioară și pian "Torso". Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Totodată, Centrul va găzdui pe parcursul acestei luni expoziția "Primăvara Artelor". Vernisajul prezintă lucrări de pictură, fotografie și design vestimentar ale claselor coordonate de profesorii Lucia Niculescu, Iulia Pană și Florentin Sârbu. Intrarea este liberă.

Teatrul de Stat Constanța se mândrește cu cea de-a treia premieră a acestei stagiuni, "Jocuri în curtea din spate", spectacolul fiind regizat de Diana Mititelu, după piesa autoarei israeliene Edna Mazya. Acesta va fi prezentat publicului în acest week-end, atât sâmbătă, 29 februarie, cât și duminică, 1 martie, de la ora 19.00.



Julie Mayaya îmbracă rolul legendarei Tina Turner


"Jocuri în curtea din spate" este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani. Piesa transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, care a avut loc într-o comunitate rurală din nordul Israelului.

Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Scenografia îi aparține lui Răzvan Bordoș iar traducerea este semnată de Ada-Maria Ichim. Distribuția reunește cei mai tineri actori ai Teatrului de Stat Constanța, noi angajați și colaboratori: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai.

Un alt loc în care puteți merge în aceste ultime zile ale săptămânii este Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski". Aici, va fi prezentat publicului, duminică, 1 martie, de la ora 19.00, spectacolul "2 GENTS în concert". Proiectul muzical fondat de artiștii români Ciprian Rogojan (instrumente de percuție, membru fondator al trupei "Sistem") și Doru Todoruț (voce, membru fondator al trupei "Deepcentral") aduce pe scena instituției de cultură soliști de înaltă ținută: Smaranda Drăghici, Doru Iftene și Răzvan Săraru. Spectacolul se va desfășura sub bagheta dirijorului Ionuț Pascu. La succesul evenimentului își vor aduce contribuția orchestra și corul teatrului de la malul mării.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța vi se propune, în acest weekend, un alt gen de spectacol. Câștigătoarea concursului "Vocea României", Julie Mayaya, îmbracă rolul legendarei Tina Turner, într-un show care va avea loc duminică, 1 martie, de la ora 19.00. "Proud Mary", "Simply the best", "What`s love got to do with it", "Steamy windows" sunt doar câteva dintre piesele care încă se aud pe radiourile din toata lumea și pe care aveți ocazia sa le ascultați live. Spectacolul "Proud Mary", unic în România, promite o atmosferă deosebită prin show-ul de lumini, efectele speciale, dansatori și energie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0572 secunde