„Nu putem accepta ca personalului din învățământ să i se impună «împachetarea» testelor”

219
„Nu putem accepta ca personalului din învățământ să i se impună «împachetarea» testelor” - cne-1639476024.jpg
Liderii sindicali din învățământ revin cu o solicitare adresată Ministerului Educației, privitoare la testele de depistare a SARS-Cov-2.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” – federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar – vă solicită să întreprindeți toate demersurile necesare astfel încât testele rapide de determinare a antigenului SARS-CoV 2 efectuate din probe de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste (reprezentând necesarul pentru o săptămână pentru fiecare preșcolar/elev).

Considerăm că este în responsabilitatea firmelor care au câștigat licitațiile organizate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate să își îndeplinească obligațiile de livrare a testelor, ambalate individual/ maximum 2 teste pe săptămână.

Este nefiresc ca obligația ambalării testelor de salivă să fie „pusă” în responsabilitatea unităților de învățământ, deși, potrivit caietului de sarcini, firmele câștigătoare ale licitațiilor trebuiau să achiziționeze teste ambalate individual.

Mai mult, în condițiile în care, în această perioadă, la nivelul unităților de învățământ au loc și evaluările semestriale ale elevilor, nu putem accepta ca personalului din învățământ să i se impună desfășurarea activităților «de împachetare» a testelor, care nu au nicio legătură cu atribuțiile specifice posturilor ocupate”.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6307 secunde