Prof. Gabriela Bucovală, la aniversarea Colegiului Pedagogic:

"Nu poți fi profesor dacă nu ai dragostea pentru copii!"

1953

Articole de la același autor

Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" a sărbătorit, ieri, cei 125 de ani de existență, ocazie cu care au fost prezenți la Constanța numeroși directori de colegii de profil din țară, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, inspectori școlari, profesori, elevi și nu numai.

Cuvântul de deschidere al manifestărilor aniversare, care au debutat în sala "Sergiu Celibidache" a Colegiului Național de Arte "Regina Maria", i-a aparținut directorului instituției de învățământ, Anamaria Ciobotaru.

Cu această ocazie, ea a precizat că, de-a lungul timpului, colegiul a pregătit generații întregi de elevi, cu rezultate deosebite la învățătură, instituția în sine aducând un plus de valoare învățământului nu doar dobrogean, ci și național.

Ciobotaru a mai spus că un moment deosebit de important, care reflectă modul în care această instituție și-a câștigat un rol binemeritat, este anul 1993, la aniversarea celor 100 de ani, când instituția a primit titlul onorific de Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu".

"În acest an, sărbătorim 125 de ani de tradiție și de școală românească de calitate. Cu siguranță, educația este pentru noi o prioritate națională, iar elevii sunt centrul demersului nostru didactic. Fără voi, dragi elevi, nu se poate", a subliniat managerul.

Prezentă la eveniment, Gabriela Bucovală, inspector școlar general, a declarat că acesta este un moment emoționant, pentru că în toată cariera sa, atât cea de elev, cât și cea de profesor, a avut mereu numai admirație pentru persoana care i-a pus stiloul în mână și aceea a fost învățătoarea sa.

Bucovală a menționat că a fi profesor este un privilegiu: "Este un privilegiu, pentru că nu cred că existe o altă meserie care să poată veghea asupra minții unui copil. Pentru mine, acest lucru reprezintă superlativul, amprenta pe care noi, ca profesori, o avem asupra elevilor. De aceea, pentru dăruirea cu care vă lăsați amprenta asupra sufletului și minții lor, pentru valoarea pe care le-o adăugați, eu am toată admirația, pentru că undeva, în sufletul dascălilor, există dragostea pentru copii. Nu poți fi profesor dacă nu ai această dragoste", și-a încheiat discursul inspectorul școlar general.

Manifestările s-au încheiat prin spectacolul oferit de elevii colegiului și de ansamblurile de minorități din județul nostru. Activitățile aniversare vor continua până la data de 25 mai, acestea derulându-se sub egida Proiectului Național "România Educată". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5408 secunde