"Nu de meditații și hei-rupisme au nevoie elevii!"

822
5

Articole recomandate

Creșterea calității resurselor umane din sistemul de educație este considerată principala direcție strategică pentru îmbunătățirea educației, în opinia Federației "Coaliția pentru Educație".

Publicarea rezultatelor de la simularea examenului de Evaluare Națională 2016 arată că, dacă nu ar fi o simulare, doar 39,2% din generație ar trece de media 5.

"Copiii aceștia nu au nevoie doar de meditații și hei-rupisme din partea profesorilor pentru a trece de pragul mediei 5, peste trei luni. Au nevoie de profesori care să creadă în ei, acum și încă patru ani, astfel încât să poată fi recuperate decalajele existente măcar în parte. Pentru că în opinia federației, resursele umane pot determina, într-o măsură mult mai mare decât cheltuielile materiale, creșterea calității educației", mai spune Daniela Vișoianu, președinta Federației Coaliția pentru Educație, care a fost prezentă și la Constanța, la dezbaterea organizată de Asociația Elevilor din Constanța la Universitatea "Ovidius".

Un curriculum flexibil, relevant pentru viața reală și interesele elevului, centrat pe competențe și valori încurajează învățarea.

În opinia Coaliției pentru Educație, evaluarea (oricum s-ar numi ea) trebuie proiectată și organizată de la început. Când propunem o modificare, de exemplu o nouă programă școlară, două sunt seturile de întrebări esențiale: 1. Ce competențe (cunoștințe, abilități și comportamente) sunt dezvoltate în clasă prin această programă școlară? Știu profesorii să faciliteze dobândirea acestor competențe? 2. Cum ne asigurăm că ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla (monitorizare și evaluare), adică absolventul să dobândească competențele de care are nevoie pentru a fi un adult împlinit?

Comentează știrea

Scoala sau pregatire la domiciliu?
8 martie 2016
meditatii fara numar

Invatamantul din Romania se va face bine cand elevii nu vor mai avea nevoie de meditatii ca sa treaca examenele! Nu sunt impotriva profesorilor care fac meditatii, e treaba lor, dar parca prea a innebunit toata lumea pe tema asta! Scoala ce rost mai are daca parintii trebuie sa apeleze la aceasta "completare" a cunostintelor? Multi o fac din teama de a nu fi acuzati mai tarziu de proprii copii ca nu i-au ajutat. Sau ptr ca ceilalti parinti o fac.... Cine stie....

unul din sistem
8 martie 2016
ministerul stie?

Multi o fac ptr ca la scoala nu se face suficient ( fiindca programa este incarcata artificial si devine greu de parcurs), iar subiectele de la examene parca sunt facute special ca elevii sa dea de greu! Parca vor sa demonstreze ca scoala este inutila, copiii prosti sau lenesi si parintii dezinteresati! Cei din minister sunt la curent cu realitatile scolii?

Răspuns la: meditatii fara numar
Adăugat de : Scoala sau pregatire la domiciliu?, 8 martie 2016
Invatamantul din Romania se va face bine cand elevii nu vor mai avea nevoie de meditatii ca sa treaca examenele! Nu sunt impotriva profesorilor...
X
9 martie 2016
Meditatii sau nu?

Pentru a intra la un liceu bun, meditatiile sunt obligatorii. Altfel nu intra. Profesorii care, intr-adevar ,sunt interesati de rezultatele elevilor lor sunt putini.Ei ar trebui sa fie scosi la lumina. Copilul meu, care este in clasa a -8-a nu stie sa faca o compunere.Au avut ghinionul sa aiba o invatatoare careia nu i-a pasat, iar din clasa a-5-a acelasi ghinion. La matematica asculta 2,3 copii zilnic(aceiasi); la teme nu-i verifica. Multi copii se mediteaza in clasa a -8a, dar elevii nu pot acumula tot ce n-au stiut anii anteriori. Parintii nu inteleg asta. Astepta minuni de la acei meditatori. Stii ce-i ciudat? Toti spunem :"profesorii fac sau nu fac". De fapt,toti se refera la cei de matematica si romana. La celalalte materii sunt multi profesori extraordinari. Iar noi, parintii, nici nu-i cunoastem fizic. Copilul meu stie fizica, (a ajuns la judeteana la olimpiada de fizica, fiindca au facut meditatii neplatite cu doamna), engleza fluent, istorie, geografie (daca nu stiu sa arate pe harta, nu-i iarta), biologie. etc. Toti ar trebui sa specificam ca vorbim doar de matematica si romana. La chimie sunt inghijorata. La liceu ii va fi foarte greu

Parinte
9 martie 2016
Seriozitate

Vorbim despre meditatii? La Colegiul Pedagogic s-au sistat orele de predare la clasa a VIII a, de doua ori in aceasta saptamana! Celelelte clase ce apartin gimnaziului acestei scoli invata, dar elevii de clasa a VIII a au fost lasati acasa. Mai am un copil la gimnaziu, in aceeasi scoala. Clasa acestuia din urma invata. Ce parere aveti?

XX
9 martie 2016
sa fim realisti

tare mi-e teama ca meditatiile au devenit 'obligatorii" ptr ca e asa, un fel de "modă" sa te meditezi, altfel nu intri la un liceu bun! Dar cine vrea ca toti copiii sa intre la liceele asa-zise bune? Ne invartim in jurul cozii, ptr ca nu sunt doar doua trei licee bune sau cativa profesori buni! Ati intrat la liceul dorit - numai si numai datorita meditatiilor? Bine! Acum opriti meditatiile si nu mai trebuie sa invatati??? Le reluati in clasa a XII- a, ca vine Bac-ul si admiterea la facultate, luati si examenele acestea si apoi ce...? Nu mai invatati? Cred ca avem o falsa problema sau o prejudecata: CA MEDITATIILE REZOLVA TOTUL!

Răspuns la: Meditatii sau nu?
Adăugat de : X, 9 martie 2016
Pentru a intra la un liceu bun, meditatiile sunt obligatorii. Altfel nu intra. Profesorii care, intr-adevar ,sunt interesati de rezultatele elevilor...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5409 secunde