Noul director de la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia și-a dat demisia

Miercuri, 13 Ianuarie 2021, 20:33
1177
Noul director de la Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia și-a dat demisia. Decizia vine după ce fostul director al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, prof. Marius Furtună, a redactat o scrisoare pe care au semnat-o alţi 22 de profesori şi pe care a transmis-o către Ministerul Educaţiei, Senat şi preşedintele Klaus Iohannis. 


SCRISOARE DESCHISĂ
Stimați colegi, stimați elevi, stimați părinți,


Având în vedere situația tensionată creată în cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, prin numirea mea în funcția de director al unității de învățământ, am luat astăzi decizia de a-mi înainta demisia.
Consider că orgoliile, agitația și disputele nu au ce căuta în  mediul educational, iar activitatea didactică nu trebuie să aibă de suferit.
Prin depunerea dosarului de candidatură am dorit să corectez anumite lucruri și situații care, din punctul meu de vedere, nu funcționează corespunzător într-o instituție de învățământ cu presitigiu din municipiul Medgidia.
Renunț cu demnitate la această funcție însă doresc să fac câteva precizări importante pe care trebuie să le cunoască opinia publică, pentru a putea analiza corect situația. 
Am fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru funcția de director, conform calendarului din procedura de numire publicată de Inspectoratul Școlar Județean. Așadar, acuzațiile domnului Furtună Marius-Ștefăniță, conform cărora numirea mea a fost făcută ”politic” sunt simple supoziții fără suport logic. Din contră, pot afirma că politică face fostul director care implică anumite partide politice în această situație creată artificial.
Voi asigura interimatul funcției de director al Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia până la organizarea unui nou concurs pentru această funcție.
Le mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat și sprijinit în demersul meu și regret că nu am fost lăsată să demonstrez că pot manageria acest liceu.


Cu deosebită considerație,
Prof. COPILU Mariana-Carmen
Pagina a fost generata in 0.1493 secunde