Nouă decenii de la înfiinţarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”

277
Nouă decenii de la înfiinţarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” - biblioteca-1636901762.jpg
Anul acesta, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța împlinește nouă decenii de existență. Cu această ocazie, specialiştii instituţiei de cultură spun că onorează această aniversare cu un volum care include reflectarea în publicistică a activității bibliotecii, materiale de promovare și date despre publicațiile proprii, de-a lungul timpului.

Din volumul aflat în pregătire, la acest moment, cititorilor le sunt propuse spre lectură documente referitoare la înființarea Bibliotecii moderne, în anul 1931.

Astfel, în documentele vremurilor trecute scrie că nevoia unei biblioteci era demult simţită în oraşul nostru. „Efemerele biblioteci particulare n-au putut satisface cerinţele publicului. Prevăzută cu o pinacotecă în care sunt expuse tablourile pictorilor dobrogeni, ce ilustrează Constanţa şi peisajul dobrogean, biblioteca a desfăşurat o activitate remarcabilă prin aprovizionarea de cărţi de valoare universală, atât beletristice, cât şi ştiinţifice. Cu cărţile pe care le posedă şi cu donaţiile constănţenilor, biblioteca actuală s-ar putea transforma într-un institut al Dobrogei, care să ofere cercetătorilor orice carte scrisă, în oricare limbă referitoare la Dobrogea”, arăta „Dobrogea Jună”, din data de 28 iulie 1938. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4206 secunde